Aleksandar Vučić napustio BiH

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić završio je dvodnevnu posjetu BiH.

Bosna i Hercegovina 08.09.2017 | 15:05
Aleksandar Vučić napustio BiH
Vučić je sa svojom delegacijom avionom Vlade Republike Srbije odletio sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu u 13:05 sati.

Tokom dvodnevne posjete predsjednik Srbije juče se sastao sa članovima Predsjedništva BiH, a zatim posjetio Istočno Sarajevo gdje je razgovarao sa gradonačelnikom Nenadom Vukovićem i načelnicima opština.



"Čini mi se da smo uspeli da promenimo atmosferu i uprkos želji mnogih da se uvek govori o problemima, o mržnji, mislim da smo to uspeli da prevaziđemo, da se bolje razumemo, da gledamo u budućnost", kazao je on.

Vučić je iskoristio priliku i da posjeti Sabornu crkvu u centru Sarajeva gdje ga je dočekao mitropolit dabrobosanski Hrizostom.



Danas je delegacije Srbije na čelu sa Vučićem obavila sastanke s oba doma Parlamenta BiH, a zatim je razgovarao sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH Denisom Zvizdićem.



"Na završetku posete Sarajevu želim se zahvaliti svim svojim domaćinima, građanima Sarajeva i Istočnog Sarajeva. Veoma sam zadovoljan atmosferom", poručio je predsjednik Srbije koji je jučer naglasio da je "Srbija je iskreni prijatelj BiH".



"Srbija je iskreni prijatelj BiH, pokušajte to razumeti, ući u naše cipele... Pogledajte kako se Srbija ponaša prema BiH. Srbija će se tako ponašati i u budućnosti. Zahvalan sam svim predstavnicima vlasti BiH", kazao je Vučić u Sarajevu.

On je između ostalog na kraju posjete rekao kako misli da je važno gledati u budućnost, iako se ne mora zaboravljati prošlost.

"Niko nas to ne tera, niko to ne traži, ali važno je da se koncentrišemo na budućnost, na našu decu."

U delegaciji, koju predvodi Vučić bili su i potpredsednici Vlade Srbije i ministri Zorana Mihajlović i Rasim Ljajić.

Izvor: N1.info

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Grmečlija

08.09.2017 13:12

Odrekni se Dodika, javno kao politickog pobacaja, i priznacu te da si dobronamjeran prema RS pa i BiH. U suprotnom potpomazes mirnu verziju Oluje, samo ovaj put putem bijele kuge i ekonomske pljacke i propasti.

ODGOVORITE
Name

А

08.09.2017 13:26

И ?

ODGOVORITE
Name

Prokuhao ko Bajin Mercedes

08.09.2017 13:36

Ako si iskren i kažeš da je Srbija prijatelj BiH onda kaži onim svojim marionetama u Sa i BL da se okrenu BiH a ne Bgd . Da imaju svoje mišljenje a ne da dolaze kod tebe po tvoje. Da rade za dobrobit kompletne BiH a ne da zastupljaju interese Srbije pa ako se ne kose ti interesi Srbije onda podržavaju BiH . Tako i oni Bosanci katoličke ispovjesti koji sebe nazivaju Hrvatima. A i vi niste Srbi nego Bosanci pravoslavne ispovjesti. Rodjeni ste u BiH a ne Srbiji. Kao i Hrvati. A to sto vi sebe i marsovcima možete smatrati to je nešto treće . I ja sebe mogu smatrat Njemacem a nikad to je mogu biti. Smatrati je jedno a suština je drugo. Tako i kod vas . Lijeva strana Drine Bosanac desna Srbin. Tako i u Sandžaku su Srbi islamske ispovjesti. Nacija i vjera su dva različita pojma. Tako imaš i Iranac, Pakistanac... katoličke ili neke druge vjere.. Ali vama je lakše gurnut metar u guzicu nego milimetar u glavu..

ODGOVORITE
Name

Budala

08.09.2017 14:47

Sta ovi lupaju,sta hocete,nestabilnost .. mozda rat,da pljacjate i ubijate.Pogledajte kako normalan svijet radi,kakve bosanske srbe-hrvate,ko o tome govori.Dajte ljudi da bar malo okusimo zivota a ako nema mira i suzivota nema nicega dobroga.

Name

Te budala

08.09.2017 15:41

Bez osvjescenja ko si nema napredka. Kad pokazes Bosanski pasos izvan BiH sta si? Srbin, Hrvat ili Bosanac? Bosanac te I te ispovjwsti. Vozdta!

Name

SFRJ

08.09.2017 18:39

Re Te budala, bio nekad i pasoš Jugoslavije...pa?

Name

E

08.09.2017 14:38

Blago se njemu, napustio je BiH.

ODGOVORITE
Name

Za povesti

08.09.2017 16:06

Mogao je povesti i nas da ponesemo ovo zemlje na opancima.Kako bi nasa braca odahnula.

Name

Србин

08.09.2017 18:00

Није тачно, кад покажеш пасош БиХ значи да си држављанин БиХ. Не мешај држављанство, националну припадност и веру. Нације у БиХ (не у Босни, јер постоји и Херцеговина) су: Бошнјаци, Срби, Хрвати и остали, а према вери су: муслимани, православци, католици и други. Нема разлога да се Срби и Хрвати који живе у БиХ зову Босанцима, јер то нису. Проблеме у свему прави Сарајево, јер бошњачки политичари не признају Републику Српску и стално подгрејавају национализам уз истицање религијске припадности. То што им се враћају национализми остала два народа је бумеранг који сами бацају. Да бисмо живели као нормални људи морамо се и понашати тако, а не ширити мржњу и читав народ називати геноцидниом. Ако би ко имао право на то, то би био српски народ над којим је извршен масовни геноцид, а они то не раде.

Name

Bosnjak

08.09.2017 15:31

Evo vidite sve super poglavice se slazu ali gdje je ali????? Ja sam musliman bosnjak i postujem preminera srbije mislim da je odlican prestavnik srba od kojg bi mnogi dosta mogli da nauce i dok cijeli svijet uziva napreduje mi glupi balkanci polemisemo o glupostima rat je odavno prosao meni je drago kad vidim registraciju srbije u bosni znaci covjek je dosao i nije ugrozen ja sam musliman bosna je u srcu uvijek bila i biti ce kao i jugoslavija i to prenosim na svoju djecu.

ODGOVORITE
Name

Za BOSNjAKA

08.09.2017 18:34

Bravo,tako bi svi trebali da razmisljamo. Ja sam srpkinja,muza u ratu izgubila,a nikad mrznju nisam usadjivala djeci,niti ja mrzim koga,vjera mi nicija nesmeta,bitno je kakva je osoba. Nase generacije da znaju biti pametne,pa djecu vaspitavati ka buducnosti,a ne vracati ih unazad 20 god. ja gdje god otisla,Bosna je moja zemlja,cast srbiji,hrvatskoj,itd.mene je bosna majka. mladi treba da budu kao braca,da negledaju kako se ko zove,da bi sutra svoju djecu spasili od ovog ludila. poz

Name

RE Re za Bošnjaka

09.09.2017 00:52

Pa kakva si ti onda Srpkinja? Ja sam Srbin iz Tuzle, to je strahota šta nastavnici i učitelji uče djecu, O završenom građanskom, vjerskom i etničkom ratu! I to ih uči jedna nastavnica (učiteljica) koja se tek rodila posle rata, i laže djecu!

Name

Re za bosnjaka

09.09.2017 12:08

Meni je Srbija I Republika Srpska u srcu a bosna od 92 vise nikad.sto se tice nekog brastva u jedinstva vuse nikad.saradjivat da al ostalo nista.kote jednom napo I opet ce cim imadne priliku ti ucu svoju kako hoces a moja ce znat sve o mojim bivsim komsijama iz 90 god

Name

Лија

11.09.2017 10:20

Оде а да није каменован. То је највеће достигнуће у посјети.

ODGOVORITE