САД дестабилизују свјетски поредак

САД дестабилизује односе с Москвом, као и свјетски поредак, крши основе дипломатског имунитета, а могуће је и да подмеће документа у кампањи против Русије, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Свијет 08.09.2017 | 13:40
САД дестабилизују свјетски поредак
"Овакво понашање је неприкладно за субјекта међународног права и трајног члана Савјета безбједности Уједињених нација. Нажалост, ово пријети да постане нова америчка традиција, не инцидент. Вјерујемо да САД дестабилизује не само руско-америчке односе већ и међународни поредак", рекла је Захарова.

Она сматра да и у временима најгорих криза, дипломатски имунитет дозвољава државама да одрже цивилизован контакт.

"Дипломатски имунитет, поготово имунитет дипломатских објеката односи се на правила игре увијених у међународно право. Када и највеће кризе избију, та правила дозвољавају државама да одрже цивилизоване односе. То је кључни израз - чак и када најгоре кризе и ратови избију и када се прекину дипломатски односи. Како градити дијалог и односе ако ваш партнер крши договор након што га је прихватио, тиме што је субјект међународног права", рекла је Захарова, преноси ТАС.

Портпаролка сматра да није искључена и могућност да су припадници Федералног истражног бироа (ФБИ) подметнули документа у руском конзулату у Сан Франциску како би изазвали провокације.

"Изгледа као да америчке обавештајне службе покушавају да организују анти-руску провокацију и можда подметну компромитујуће материјале у згради, а потом их у будућности открију. Немамо појма шта сада раде. Посебна опрема је инсталирана, неки радови су у току. Нико никога није информисао наравно", каже Захарова.

Извор: Агенције

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Мхмххмхм

08.09.2017 12:13

Добра ова Марија Захарова.... како год да је окренеш.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

08.09.2017 13:11

Ја мислим да би ову теско окренуо! Ја мислим да она зна карате ил Кунг-Фу.

Name

Није него

08.09.2017 12:15

Можете колико год петљати по овим нашим банана државицама, а тиме одгађати директан суко са НАТО одоносно САД, то вам негине. Нема потребе уопште да коментаришете оно што раде, већ се добро наоружајте и не чекајте да нагомилају војску и опколе вас потпуно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Индијанац

08.09.2017 12:31

Када Рус почне причати о демократији и цивилизацији???! 45 година су држали под окупацијом пола Европе, до темеља све уништили и опљачкали! Један те исти човјек им ведри и облачи 20 година, побио и затворио стотине људи који су му се супротставили. Класични султанат без икаквих људских права, највећи концентрациони логор у сунчевом систему!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин

08.09.2017 13:28

Русија и Република Српска, увек заједно.

Name

Тургут Озал

08.09.2017 13:32

Таква ситуација је и у Турској али ти ни у сну не бих написао овакав цланак да не бих увриједио ,,брацу Турке,,.

Name

РЕ Индијанац

08.09.2017 13:34

У свком слуцају краце од твјих Изетбеговица.а и Клинтонови се добро дрзе.

Name

кмкок

08.09.2017 13:52

@ре Индијанац- сто се не потписес као турцин... сто вриједјас индијанце?

Name

ре Индијанац

08.09.2017 14:39

Браво за коментар,само ни у Турској тренутно није боље.Они и ми смо народи који не знају ста је демократија,него постује се закон јацег.Ко би знао,изгледа да смо мјесавина од Руса и Турака,са Карпата досли на Балкан,па нам онда Турци додојсе и остасе 500 година ето разлога засто не постујемо људска права и ратујемо сваких 50 година ради блесавих гена.

Name

Ре Србин

08.09.2017 14:58

Америка и Босна увијек заједно.

Name

РедБулл

08.09.2017 15:03

Нека се потписује како хоце као и ти .Али све сто је рекао стоји. Демантуј те га на сваку реценицу ако није у праву а јесте. Немој те гледати ни по бабу ни по стрицевима вец будите реални .

Name

Боснае

08.09.2017 15:43

Мислим да се слазем са Маријом у сваком погледу:):):) добра кока и од рода добра

ОДГОВОРИТЕ
Name

САРМАТ

08.09.2017 16:04

Тачно је ово што тврди госпођа Захарова.САД су планетарна опасност.Видим,добро им иде у Сирији.Добро им иде на Криму.Немам двоглед па да видим чија је оно војска у Палмири,Алепу,Деир ез-Зору,уопште чија је оно војска на великом дијелу сиријске територије?Ко се оно налази на Криму?Нешто ми нејасно.У размаку од два мјесеца (јуни и август текуће године)два америчка ратна брода сударила су се са танкером и теретњаком.Олупине биле,олупине остали.Јуна мјесеца 2017 (22 јуна-занимљив датум)у Црном мору јато америчких разарача и крстарица нашло се у ћорсокаку.Радари су им показали одступање од правог курса.Одступање је износило само неколико десетина километара.Тако је то кад налетиш на јачег од себе.Подивљале САД не знају шта ће од бијеса.Па измишљај којекакве лажи.Ако је званични Вашингтон у нечем мајстор онда је мајстор у лагању.Признајем,ту немају премца.

ОДГОВОРИТЕ