SAD destabilizuju svjetski poredak

SAD destabilizuje odnose s Moskvom, kao i svjetski poredak, krši osnove diplomatskog imuniteta, a moguće je i da podmeće dokumenta u kampanji protiv Rusije, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Svijet 08.09.2017 | 13:40
SAD destabilizuju svjetski poredak
"Ovakvo ponašanje je neprikladno za subjekta međunarodnog prava i trajnog člana Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija. Nažalost, ovo prijeti da postane nova američka tradicija, ne incident. Vjerujemo da SAD destabilizuje ne samo rusko-američke odnose već i međunarodni poredak", rekla je Zaharova.

Ona smatra da i u vremenima najgorih kriza, diplomatski imunitet dozvoljava državama da održe civilizovan kontakt.

"Diplomatski imunitet, pogotovo imunitet diplomatskih objekata odnosi se na pravila igre uvijenih u međunarodno pravo. Kada i najveće krize izbiju, ta pravila dozvoljavaju državama da održe civilizovane odnose. To je ključni izraz - čak i kada najgore krize i ratovi izbiju i kada se prekinu diplomatski odnosi. Kako graditi dijalog i odnose ako vaš partner krši dogovor nakon što ga je prihvatio, time što je subjekt međunarodnog prava", rekla je Zaharova, prenosi TAS.

Portparolka smatra da nije isključena i mogućnost da su pripadnici Federalnog istražnog biroa (FBI) podmetnuli dokumenta u ruskom konzulatu u San Francisku kako bi izazvali provokacije.

"Izgleda kao da američke obaveštajne službe pokušavaju da organizuju anti-rusku provokaciju i možda podmetnu kompromitujuće materijale u zgradi, a potom ih u budućnosti otkriju. Nemamo pojma šta sada rade. Posebna oprema je instalirana, neki radovi su u toku. Niko nikoga nije informisao naravno", kaže Zaharova.

Izvor: Agencije

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Mhmhhmhm

08.09.2017 12:13

Dobra ova Marija Zaharova.... kako god da je okreneš.

ODGOVORITE
Name

Re

08.09.2017 13:11

Ja mislim da bi ovu tesko okrenuo! Ja mislim da ona zna karate il Kung-Fu.

Name

Nije nego

08.09.2017 12:15

Možete koliko god petljati po ovim našim banana državicama, a time odgađati direktan suko sa NATO odonosno SAD, to vam negine. Nema potrebe uopšte da komentarišete ono što rade, već se dobro naoružajte i ne čekajte da nagomilaju vojsku i opkole vas potpuno.

ODGOVORITE
Name

Indijanac

08.09.2017 12:31

Kada Rus počne pričati o demokratiji i civilizaciji???! 45 godina su držali pod okupacijom pola Evrope, do temelja sve uništili i opljačkali! Jedan te isti čovjek im vedri i oblači 20 godina, pobio i zatvorio stotine ljudi koji su mu se suprotstavili. Klasični sultanat bez ikakvih ljudskih prava, najveći koncentracioni logor u sunčevom sistemu!

ODGOVORITE
Name

Србин

08.09.2017 13:28

Русија и Република Српска, увек заједно.

Name

Turgut Ozal

08.09.2017 13:32

Takva situacija je i u Turskoj ali ti ni u snu ne bih napisao ovakav clanak da ne bih uvrijedio ,,bracu Turke,,.

Name

RE Indijanac

08.09.2017 13:34

U svkom slucaju krace od tvjih Izetbegovica.a i Klintonovi se dobro drze.

Name

kmkok

08.09.2017 13:52

@re Indijanac- sto se ne potpises kao turcin... sto vrijedjas indijance?

Name

re Indijanac

08.09.2017 14:39

Bravo za komentar,samo ni u Turskoj trenutno nije bolje.Oni i mi smo narodi koji ne znaju sta je demokratija,nego postuje se zakon jaceg.Ko bi znao,izgleda da smo mjesavina od Rusa i Turaka,sa Karpata dosli na Balkan,pa nam onda Turci dodojse i ostase 500 godina eto razloga zasto ne postujemo ljudska prava i ratujemo svakih 50 godina radi blesavih gena.

Name

Re Srbin

08.09.2017 14:58

Amerika i Bosna uvijek zajedno.

Name

RedBull

08.09.2017 15:03

Neka se potpisuje kako hoce kao i ti .Ali sve sto je rekao stoji. Demantuj te ga na svaku recenicu ako nije u pravu a jeste. Nemoj te gledati ni po babu ni po stricevima vec budite realni .

Name

Bosnae

08.09.2017 15:43

Mislim da se slazem sa Marijom u svakom pogledu:):):) dobra koka i od roda dobra

ODGOVORITE
Name

САРМАТ

08.09.2017 16:04

Тачно је ово што тврди госпођа Захарова.САД су планетарна опасност.Видим,добро им иде у Сирији.Добро им иде на Криму.Немам двоглед па да видим чија је оно војска у Палмири,Алепу,Деир ез-Зору,уопште чија је оно војска на великом дијелу сиријске територије?Ко се оно налази на Криму?Нешто ми нејасно.У размаку од два мјесеца (јуни и август текуће године)два америчка ратна брода сударила су се са танкером и теретњаком.Олупине биле,олупине остали.Јуна мјесеца 2017 (22 јуна-занимљив датум)у Црном мору јато америчких разарача и крстарица нашло се у ћорсокаку.Радари су им показали одступање од правог курса.Одступање је износило само неколико десетина километара.Тако је то кад налетиш на јачег од себе.Подивљале САД не знају шта ће од бијеса.Па измишљај којекакве лажи.Ако је званични Вашингтон у нечем мајстор онда је мајстор у лагању.Признајем,ту немају премца.

ODGOVORITE