Најјачи потрес: Шесторо страдало

Најмање шест особа је страдало у земљотресу, који је јутрос погодио јужну обалу Мексика, а предсједник те земље Енрике Пења Нијето изјавио је да је то "најјачи земљотрес" у тој земљи у посљедњих 100 година.

Свијет 08.09.2017 | 12:18
Најјачи потрес: Шесторо страдало
Геолошки топографски институт САД јавио је да је земљотрес био јачине 8,1 степени Рихтерове скале, али предсједник тврди да је био 8,2 степена Рихтерове скале, што га чини највећим у посљедњих 100 година у Мексику.

Нијето је рекао да је био већи од земљотреса који је Мексико погодио 1985. године, када је више хиљада људи страдала у четири мексичке земље, пренио је АП.

Он је додао да је услиједило 62 потреса и упозорио да постоји могућност да би један, јачине 7,2 степена Рихтерове скале, могао да погоди ту земљу у наредних 24 сата.



Предсједник је навео да је око 50 милиона Мексиканаца осјетило потрес и упозорио да би број погинулих могао да порасте, пренио је Би-Би-Си.

Пријављено је да су четири особе погинуле у савезној држави Чијапас, у близини епицентра, а још двије у савезној држави Табаско.



Како је раније јављено, међу жртвама је и двоје дјеце. Гувернер Табаско покрајине Артуро Нуњез изјавио је да је једно дијете погинуло када се због потреса срушио зид, а једна беба је погинула у дјечијој болници када је због нестанка струје, прекинуто напајање инкубатора.

Земљотрес је јутрос погодио јужну обалу Мексика и покренуо цунами, при коме је највећи талас износио 0,7 метара.

Епицентар земљотреса био је 123 километра југозападно од града Пихихапан на дубини од 33 километра, а могли су да га осјете и становници Мексико ситија.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар