Хрвати у елити, БиХ друга лига, Србија трећелигаш!

У септембру 2018. године почеће Лига нација Европе, ново такмичење под окриљем Европске фудбалске асоцијације (УЕФА), потврђено је званично у сриједу из УЕФА.

Фудбал 07.09.2017 | 13:00
Хрвати у елити, БиХ друга лига, Србија трећелигаш!
У Лигама А, Б, Ц и Д учествоваће свих 55 репрезентација националних асоцијација чланова УЕФА, наводи званични сајт континенталне фудбалске асоцијације, а преноси агенција "Анадолија".

На основу ФИФА ранг листе која ће бити објављена по завршетку Свјетског првенства у јулу 2018. године биће формиране четири лиге. Према тренутном поретку европских репрезентација у елитној Лиги А од репрезентација земаља бивше Југославије наступаће само Хрватска.

Босна и Херцеговина била би у Лиги Б, док би Словенија, Албанија, Црна Гора и Србија биле сврстане у Лиги Ц. У Лиги Д по свему судећи од септембра 2018. године наступаће Македонија и Косово.

Лиге А и Б биће подијељене на четири групе по три репрезентације. У Лиги Ц биће група од три репрезентације и три групе састављене од четири селекције, а Лига Д на четири групе по четири репрезентације.

Лига А према тренутном поретку на ФИФА ранг листи: Њемачка, Португал, Белгија, Шпанија, Швајцарска, Француска, Енглеска, Италија, Пољска, Хрватска, Исланд и Велс.

Лигу Б сачињавали би: Русија, Сјеверна Ирска, Словачка, Шведска, Холандија, Украјина, Босна и Херцеговина, Аустрија, Турска, Република Ирска, Данска и Мађарска.

Лига Ц би садржавала: Словенију, Албанију, Црну Гору, Србију, Шкотску, Чешку Републику, Румунију, Грчку, Бугарску, Израел, Норвешку, Кипар, Финску, Естонију и Азербејџан.

У Лиги Д такмичили би се: Литванија, Бјелорусија, Грузија, Јерменија, Македонија, Фарска Острва, Луксембург, Летонија, Молдавија, Казахстан, Лихтенштајн, Андора, Малта, Косово, Сан Марино и Гибралтар.

"Иако би се могли наћи у истој лиги Украјина и Русија приликом жријеба због политичких проблема биће раздвојене у различите групе, као и Јерменија и Азербејџан”, саопштено је из УЕФА.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар