Hrvati u eliti, BiH druga liga, Srbija trećeligaš!

U septembru 2018. godine počeće Liga nacija Evrope, novo takmičenje pod okriljem Evropske fudbalske asocijacije (UEFA), potvrđeno je zvanično u srijedu iz UEFA.

Fudbal 07.09.2017 | 13:00
Hrvati u eliti, BiH druga liga, Srbija trećeligaš!
U Ligama A, B, C i D učestvovaće svih 55 reprezentacija nacionalnih asocijacija članova UEFA, navodi zvanični sajt kontinentalne fudbalske asocijacije, a prenosi agencija "Anadolija".

Na osnovu FIFA rang liste koja će biti objavljena po završetku Svjetskog prvenstva u julu 2018. godine biće formirane četiri lige. Prema trenutnom poretku evropskih reprezentacija u elitnoj Ligi A od reprezentacija zemalja bivše Jugoslavije nastupaće samo Hrvatska.

Bosna i Hercegovina bila bi u Ligi B, dok bi Slovenija, Albanija, Crna Gora i Srbija bile svrstane u Ligi C. U Ligi D po svemu sudeći od septembra 2018. godine nastupaće Makedonija i Kosovo.

Lige A i B biće podijeljene na četiri grupe po tri reprezentacije. U Ligi C biće grupa od tri reprezentacije i tri grupe sastavljene od četiri selekcije, a Liga D na četiri grupe po četiri reprezentacije.

Liga A prema trenutnom poretku na FIFA rang listi: Njemačka, Portugal, Belgija, Španija, Švajcarska, Francuska, Engleska, Italija, Poljska, Hrvatska, Island i Vels.

Ligu B sačinjavali bi: Rusija, Sjeverna Irska, Slovačka, Švedska, Holandija, Ukrajina, Bosna i Hercegovina, Austrija, Turska, Republika Irska, Danska i Mađarska.

Liga C bi sadržavala: Sloveniju, Albaniju, Crnu Goru, Srbiju, Škotsku, Češku Republiku, Rumuniju, Grčku, Bugarsku, Izrael, Norvešku, Kipar, Finsku, Estoniju i Azerbejdžan.

U Ligi D takmičili bi se: Litvanija, Bjelorusija, Gruzija, Jermenija, Makedonija, Farska Ostrva, Luksemburg, Letonija, Moldavija, Kazahstan, Lihtenštajn, Andora, Malta, Kosovo, San Marino i Gibraltar.

"Iako bi se mogli naći u istoj ligi Ukrajina i Rusija prilikom žrijeba zbog političkih problema biće razdvojene u različite grupe, kao i Jermenija i Azerbejdžan”, saopšteno je iz UEFA.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar