ЕП - "Лавови" упозоравају "Орлове": Идемо на побједу!

Кључни играчи Белгије Аксел Ервел, Сем ван Росом и Жонатан Табу истичу да ће Србија морати да се намучи да их победи.

Кошарка 07.09.2017 | 13:30
ЕП - "Лавови" упозоравају "Орлове": Идемо на побједу!
Белгија је поразом од Турске изгубила све шансе да се пласира у осмину финала Евробаскета, али нема намеру да се преда "Орловима" у последњем колу групне фазе у Истанбулу.

"Играли смо добро три од четири периода, били смо одлични у одбрани, зона је сјајно функционисала, нису имали решење у нападу, а били смо агресивни у нападу. Међутим, промашили смо неколико лаких шутева, што их је вратило у игру. Коркмаз је постигао четири узастопна слободна бацања, то им је донело предност, а за нас је било прекасно да се вратимо", анализирао је меч са Турском Ервел.

Белгија има једну победу у Групи Д, а у четвртак игра са Србијом (16:15) која се бори за прво место и лакшег ривала у осмини финала.

"Мотивисани смо. Поносни смо што смо овде, желимо да се боримо до краја за нашу земљу. Желимо свима да докажемо да смо заслужено део ове групе, која је најтежа на ЕП. Показали смо против Русије и Турске да можемо да се боримо, то ћемо урадити и против Србије", додао је искусни Ервел у разговору за Б92.нет.

Други најкористнији играч екипе у Истанбулу Сем ван Росом био је видно разочаран поразом од домаћина, али најављује да ће против Србије играти на победу.

"Играли смо сјајно 35 минута, на крају су нас зауставили, више нисмо могли да постигнемо кош. У одбрани нисмо имали решења. То је направило разлику. Знамо да нам је то последња утакмица на првенству, тешко је. Разочарања је огромно, али играћемо на победу", каже Ван Росом.

Капитен Жонатан Табу је најавио "Орловима" да им неће бити нимало лако иако су елиминисани.

"Немамо ништа да добијемо, али ни изгубимо. Играћемо за наш понос. Даћемо све од себе и борити се до краја. Мораће да се потруде да нас победе", закључио је Табу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар