EP - "Lavovi" upozoravaju "Orlove": Idemo na pobjedu!

Ključni igrači Belgije Aksel Ervel, Sem van Rosom i Žonatan Tabu ističu da će Srbija morati da se namuči da ih pobedi.

Košarka 07.09.2017 | 13:30
EP - "Lavovi" upozoravaju "Orlove": Idemo na pobjedu!
Belgija je porazom od Turske izgubila sve šanse da se plasira u osminu finala Evrobasketa, ali nema nameru da se preda "Orlovima" u poslednjem kolu grupne faze u Istanbulu.

"Igrali smo dobro tri od četiri perioda, bili smo odlični u odbrani, zona je sjajno funkcionisala, nisu imali rešenje u napadu, a bili smo agresivni u napadu. Međutim, promašili smo nekoliko lakih šuteva, što ih je vratilo u igru. Korkmaz je postigao četiri uzastopna slobodna bacanja, to im je donelo prednost, a za nas je bilo prekasno da se vratimo", analizirao je meč sa Turskom Ervel.

Belgija ima jednu pobedu u Grupi D, a u četvrtak igra sa Srbijom (16:15) koja se bori za prvo mesto i lakšeg rivala u osmini finala.

"Motivisani smo. Ponosni smo što smo ovde, želimo da se borimo do kraja za našu zemlju. Želimo svima da dokažemo da smo zasluženo deo ove grupe, koja je najteža na EP. Pokazali smo protiv Rusije i Turske da možemo da se borimo, to ćemo uraditi i protiv Srbije", dodao je iskusni Ervel u razgovoru za B92.net.

Drugi najkoristniji igrač ekipe u Istanbulu Sem van Rosom bio je vidno razočaran porazom od domaćina, ali najavljuje da će protiv Srbije igrati na pobedu.

"Igrali smo sjajno 35 minuta, na kraju su nas zaustavili, više nismo mogli da postignemo koš. U odbrani nismo imali rešenja. To je napravilo razliku. Znamo da nam je to poslednja utakmica na prvenstvu, teško je. Razočaranja je ogromno, ali igraćemo na pobedu", kaže Van Rosom.

Kapiten Žonatan Tabu je najavio "Orlovima" da im neće biti nimalo lako iako su eliminisani.

"Nemamo ništa da dobijemo, ali ni izgubimo. Igraćemo za naš ponos. Daćemo sve od sebe i boriti se do kraja. Moraće da se potrude da nas pobede", zaključio je Tabu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar