Открили начин да избјегну казну

Откако су надлежни најавили увођење мјерења просјечне брзине, на друштвеним мрежама се подигла велика галама, а многи су размишљали како да преваре систем.

Србија 06.09.2017 | 13:50
Открили начин да избјегну казну
Срби су нашли нов начин како да и даље јурцају по ауто-путу, а да не плате казну!

Од недавно се мјери средња брзина кретања возила на ауто-путевима на основу времена проласка кроз наплатне рампе, а од овог понедјељка почело се и са кажњавањем возача који не поштују прописана ограничења.

Још откако су надлежни најавили увођење ове мјере, на друштвеним мрежама се подигла велика галама. Данима се водила полемика око тога да ли је ово заиста неопходно, а они који имају "лаку ногу" на гасу били су пуни идеја како да преваре полицију.

Идеје су биле бројне - од тога да јурцају, па да попију кафу на некој пумпи како би при доласку на наплатну рампу изгледало као да су ишли прописаних 120 километара на час. Међутим, изгледа да за тим нема потребе.

Наиме, од јуче друштвеним мрежама кружи статус једног грађанина, који је открио како можете и даље да јурцате, а да казну уопште не платите.

"Кажем сад жени на рампи да сам изгубио картицу и питам је шта да радимо. Каже: "Платиш најдаљу релацију". А просечна брзина? Каже ми да нема како да очита", наводи се у статусу који кружи мрежама.

То значи да, уколико сте се упутили из Београда за Пожаревац и добро сте нагазили гас, по доласку на рампу можете да кажете да сте изгубили картицу и платићете само 610 динара (колико кошта путарина од Пожаревца до Ниша). Ако сте кренули према Руми, платићете само 250 динара.

Наравно, уколико имате ЕНП, ово не можете да радите.

Свакако да ову превару никако не примјењујете, јер ограничења брзине постоје с разлогом. И морате бити свјесни да несавјесном вожњом угрожавате свој, али и живот других учесника у саобраћају.

Извор: Информер

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Ма Нее

06.09.2017 12:00

То мозе бити јако лијепо радно мјесто на једној пумпи. Када крене на посао пумпадзија узме тикет. Како ко му долази тако му даје свој свијежи и лову а овај му да тикет од прије пола сата илисат...

ОДГОВОРИТЕ
Name

06.09.2017 13:32

На улазу ти се региструје таблица и пише на тикету!!!

Name

ре 4 с

06.09.2017 15:39

А гдје то писе таблица??

Name

06.09.2017 18:04

Немаш ти појма а тртљас свашта! браво колумбо.

Name

Игор

06.09.2017 12:02

хахахахаххаха 600 динара и удри

ОДГОВОРИТЕ
Name

06.09.2017 12:04

Сецтион цонтрол је ствар која се свуда примјењује, али се оправдано бирају дионице, са аспекта безбједности наравно. ово што желе са опремом за наплату, вуче много шта и неће то тек тако ици глатко. друга ствар, постоје пумпе, стајалиста...сто не поставља све у равноправан полозај. значи, опрема за ову намјену постоји и дионица мора бити непрекидна. опет, тај који буде "уловљен" са дозвољеним надпросјеком сигурно је у прекрсају и помоћи нема јер су браћа озаконила ову лудост, зато памет у главу и ум на друм...прво ради себе!!! срецно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брм

06.09.2017 20:48

Не може та фора са изгубљеном картицом да дуго траје. Зашто? Зато што ће се увести казна за изгубљену картицу па се неће исплатити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

шојић

07.09.2017 06:14

Само по дзепу.