Otkrili način da izbjegnu kaznu

Otkako su nadležni najavili uvođenje mjerenja prosječne brzine, na društvenim mrežama se podigla velika galama, a mnogi su razmišljali kako da prevare sistem.

Srbija 06.09.2017 | 13:50
Otkrili način da izbjegnu kaznu
Srbi su našli nov način kako da i dalje jurcaju po auto-putu, a da ne plate kaznu!

Od nedavno se mjeri srednja brzina kretanja vozila na auto-putevima na osnovu vremena prolaska kroz naplatne rampe, a od ovog ponedjeljka počelo se i sa kažnjavanjem vozača koji ne poštuju propisana ograničenja.

Još otkako su nadležni najavili uvođenje ove mjere, na društvenim mrežama se podigla velika galama. Danima se vodila polemika oko toga da li je ovo zaista neophodno, a oni koji imaju "laku nogu" na gasu bili su puni ideja kako da prevare policiju.

Ideje su bile brojne - od toga da jurcaju, pa da popiju kafu na nekoj pumpi kako bi pri dolasku na naplatnu rampu izgledalo kao da su išli propisanih 120 kilometara na čas. Međutim, izgleda da za tim nema potrebe.

Naime, od juče društvenim mrežama kruži status jednog građanina, koji je otkrio kako možete i dalje da jurcate, a da kaznu uopšte ne platite.

"Kažem sad ženi na rampi da sam izgubio karticu i pitam je šta da radimo. Kaže: "Platiš najdalju relaciju". A prosečna brzina? Kaže mi da nema kako da očita", navodi se u statusu koji kruži mrežama.

To znači da, ukoliko ste se uputili iz Beograda za Požarevac i dobro ste nagazili gas, po dolasku na rampu možete da kažete da ste izgubili karticu i platićete samo 610 dinara (koliko košta putarina od Požarevca do Niša). Ako ste krenuli prema Rumi, platićete samo 250 dinara.

Naravno, ukoliko imate ENP, ovo ne možete da radite.

Svakako da ovu prevaru nikako ne primjenjujete, jer ograničenja brzine postoje s razlogom. I morate biti svjesni da nesavjesnom vožnjom ugrožavate svoj, ali i život drugih učesnika u saobraćaju.

Izvor: Informer

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Ma Nee

06.09.2017 14:00

To moze biti jako lijepo radno mjesto na jednoj pumpi. Kada krene na posao pumpadzija uzme tiket. Kako ko mu dolazi tako mu daje svoj sviježi i lovu a ovaj mu da tiket od prije pola sata ilisat...

ODGOVORITE
Name

4s

06.09.2017 15:32

Na ulazu ti se registruje tablica i piše na tiketu!!!

Name

re 4 s

06.09.2017 17:39

A gdje to pise tablica??

Name

4s

06.09.2017 20:04

Nemaš ti pojma a trtljas svašta! bravo kolumbo.

Name

Igor

06.09.2017 14:02

hahahahahhaha 600 dinara i udri

ODGOVORITE
Name

4s

06.09.2017 14:04

Section control je stvar koja se svuda primjenjuje, ali se opravdano biraju dionice, sa aspekta bezbjednosti naravno. ovo što žele sa opremom za naplatu, vuče mnogo šta i neće to tek tako ici glatko. druga stvar, postoje pumpe, stajalista...sto ne postavlja sve u ravnopravan polozaj. znači, oprema za ovu namjenu postoji i dionica mora biti neprekidna. opet, taj koji bude "ulovljen" sa dozvoljenim nadprosjekom sigurno je u prekrsaju i pomoći nema jer su braća ozakonila ovu ludost, zato pamet u glavu i um na drum...prvo radi sebe!!! srecno

ODGOVORITE
Name

Brm

06.09.2017 22:48

Ne može ta fora sa izgubljenom karticom da dugo traje. Zašto? Zato što će se uvesti kazna za izgubljenu karticu pa se neće isplatiti.

ODGOVORITE
Name

šojić

07.09.2017 08:14

Samo po dzepu.