Претресли стан, одузети предмети

Поред чињенице да је Јосип Шимић синоћ ухапшен у акцији Државне агенције за истраге и заштиту, службеници Сипе су претресли његов стан и одузели поједине предмете као доказни материјал.

Босна и Херцеговина 06.09.2017 | 11:31
Претресли стан, одузети предмети
По налогу Тужилаштва КС припадници Сипе су ухапсили Шимића који се сумњичи да је кривотворио службене документе – доказе о наводном прислушкивању главног државног тужиоца Гордане Тадић и потпредсједника ВСТВ-а Ружице Јукић.

“Претресен је стамбени објекат који Шимић користи с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку. Претресом је пронађен и привремено одузет одређени доказни материјал”, саопштено је из Сипе.

Наведене активности реализиране су по наредбама Општинског суда у Сарајеву и Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево.

Особа лишена слободе приведена је у службене просторије Сипе, гдје се над њом врши криминалистичка обрада, након чега ће, уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцу, у законском року бити предата на даље поступање Кантоналном тужилаштву Кантона Сарајево.

Шимић је Тужилаштву БиХ 28. августа доставио кривичну пријаву против министра безбједности БиХ Драгана Мектића, уз коју је приложио и фалсификовани документ СИПА-е у којем стоји да је државна агенција пратила и прислушкивала вршитеља дужности главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордану Тадић те да су информације и транскрипти достављани Мектићу.

Из Сипе су се тада огласили саопштењем за јавност у којем су навели да в. д. главног тужиоца Тужилаштва БиХ Гордана Тадић и потпредсједница ВСТВ-а Ружица Јукић никада нису биле предмет рада Сипе, нити су према њима подузимане посебне истражне радње.

Након два дана Шимић је саслушан у просторијама Сипе.

Извор: Клиx

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

КОДУС

06.09.2017 09:40

КАНТОНАЛНО ТУЗИЛАСТВО САРАЈЕВО СВИЈЕТЛА ТАЦКА ПРАВОСУДЈА БИХ. ГЛАВНИ ТУЗИЛАЦ КАНТОНАЛНОГ ТУЗИЛАСТВА САРАЈЕВО КАД БИ ПОСТАЛА ГЛАВНИ ТУЗИЛАЦ ТУЗИЛАСТВА БИХ И ОНО БИ ПРЕСТАЛО БИТИ ТАМНА МРЉА. РЈЕСЕЊЕ ЈЕ У ДАЛИДИ БУРЗИЦ, ЗА ГЛАВНОГ ТУЗИОЦА ТУЗИЛАСТВА БИХ. ДРУГО, ГОРАН САЛИХОВИЦ ЈЕ МАЛА МАЦА ЗА ГОРДАНУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

06.09.2017 12:41

опет се на најслабијем кола ломе. Када це бити ухапсена Гордана Тадц?

ОДГОВОРИТЕ