Pretresli stan, oduzeti predmeti

Pored činjenice da je Josip Šimić sinoć uhapšen u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu, službenici Sipe su pretresli njegov stan i oduzeli pojedine predmete kao dokazni materijal.

Bosna i Hercegovina 06.09.2017 | 11:31
Pretresli stan, oduzeti predmeti
Po nalogu Tužilaštva KS pripadnici Sipe su uhapsili Šimića koji se sumnjiči da je krivotvorio službene dokumente – dokaze o navodnom prisluškivanju glavnog državnog tužioca Gordane Tadić i potpredsjednika VSTV-a Ružice Jukić.

“Pretresen je stambeni objekat koji Šimić koristi s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku. Pretresom je pronađen i privremeno oduzet određeni dokazni materijal”, saopšteno je iz Sipe.

Navedene aktivnosti realizirane su po naredbama Opštinskog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije Sipe, gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i počiniocu, u zakonskom roku biti predata na dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Šimić je Tužilaštvu BiH 28. avgusta dostavio krivičnu prijavu protiv ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića, uz koju je priložio i falsifikovani dokument SIPA-e u kojem stoji da je državna agencija pratila i prisluškivala vršitelja dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordanu Tadić te da su informacije i transkripti dostavljani Mektiću.

Iz Sipe su se tada oglasili saopštenjem za javnost u kojem su naveli da v. d. glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić i potpredsjednica VSTV-a Ružica Jukić nikada nisu bile predmet rada Sipe, niti su prema njima poduzimane posebne istražne radnje.

Nakon dva dana Šimić je saslušan u prostorijama Sipe.

Izvor: Klix

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

KODUS

06.09.2017 09:40

KANTONALNO TUZILASTVO SARAJEVO SVIJETLA TACKA PRAVOSUDJA BIH. GLAVNI TUZILAC KANTONALNOG TUZILASTVA SARAJEVO KAD BI POSTALA GLAVNI TUZILAC TUZILASTVA BIH I ONO BI PRESTALO BITI TAMNA MRLJA. RJESENJE JE U DALIDI BURZIC, ZA GLAVNOG TUZIOCA TUZILASTVA BIH. DRUGO, GORAN SALIHOVIC JE MALA MACA ZA GORDANU.

ODGOVORITE
Name

Milko

06.09.2017 12:41

opet se na najslabijem kola lome. Kada ce biti uhapsena Gordana Tadc?

ODGOVORITE