Нова фрка око Фоњинијевог вербалног деликта!

Боље да је прегризао језик него што је увредио судију УС Опена! Италијански тенисер назвао је судију “ружном вештицом”… Организациони борд њујоршког турнира тражи инкриминишуће доказе који га могу удаљити са свих гренд слем турнира.

Тенис 05.09.2017 | 14:30
Нова фрка око Фоњинијевог вербалног деликта!
По основу “вербалног деликта”, гнев организатора УС опена према Фабију Фоњинију не јењава! Они траже доказе против Италијана који је дисквалификован са УС опена пошто је током меча са сународником Стефаном Траваљом неприкладним речником извеђао судију Лус Енглез назвавши је “ружном вештицом”, користећи том приликом и доста вулгарнији вокабулар који није умесно преносити.

Суспензија са УС опена, одузимање стечених бодова и новчана казна од 63.000 долара из наградног фонда, уз додатних 25.000 долара на име казне по основу вређања судије иду на рачун Фоњинијевог дугог језика.

Организационом борду турнира чак ни то није довољно! Уколико се утврди да је тенисер прекршио правила за још већу казну, он би могао као непримеран тенисер да буде суспендован и са осталих гренд слем турнира. У случају да се за то утврди његова кривица,Фоњини би уз суспензију морао да плати и додатну казну од 250.000 долара.

Како то обично бива, Фоњини се путем друштвених мрежа озбиљно извињавао за вербални деликт, али му то није помогло! Тражиће се длака у јајету како се тако нешто не би поновило или како и неком другом тенисеру слична ствар не би пала на памет!

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар