Nova frka oko Fonjinijevog verbalnog delikta!

Bolje da je pregrizao jezik nego što je uvredio sudiju US Opena! Italijanski teniser nazvao je sudiju “ružnom vešticom”… Organizacioni bord njujorškog turnira traži inkriminišuće dokaze koji ga mogu udaljiti sa svih grend slem turnira.

Tenis 05.09.2017 | 14:30
Nova frka oko Fonjinijevog verbalnog delikta!
Po osnovu “verbalnog delikta”, gnev organizatora US opena prema Fabiju Fonjiniju ne jenjava! Oni traže dokaze protiv Italijana koji je diskvalifikovan sa US opena pošto je tokom meča sa sunarodnikom Stefanom Travaljom neprikladnim rečnikom izveđao sudiju Lus Englez nazvavši je “ružnom vešticom”, koristeći tom prilikom i dosta vulgarniji vokabular koji nije umesno prenositi.

Suspenzija sa US opena, oduzimanje stečenih bodova i novčana kazna od 63.000 dolara iz nagradnog fonda, uz dodatnih 25.000 dolara na ime kazne po osnovu vređanja sudije idu na račun Fonjinijevog dugog jezika.

Organizacionom bordu turnira čak ni to nije dovoljno! Ukoliko se utvrdi da je teniser prekršio pravila za još veću kaznu, on bi mogao kao neprimeran teniser da bude suspendovan i sa ostalih grend slem turnira. U slučaju da se za to utvrdi njegova krivica,Fonjini bi uz suspenziju morao da plati i dodatnu kaznu od 250.000 dolara.

Kako to obično biva, Fonjini se putem društvenih mreža ozbiljno izvinjavao za verbalni delikt, ali mu to nije pomoglo! Tražiće se dlaka u jajetu kako se tako nešto ne bi ponovilo ili kako i nekom drugom teniseru slična stvar ne bi pala na pamet!

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar