Емоције савладале "Орлове": Срцем залијечили ране!

Одбојкаши кроз сузе радоснице давали изјаве после освојене бронзе на Европском првенству.  Овако је Србија освојила бронзу! Десет сетова одиграла је наша репрезентација овог викенда. Толико је било потребно да се освоји медаља Европског првенства!

Остали спортови 04.09.2017 | 10:15
Емоције савладале "Орлове": Срцем залијечили ране!
Болан пораз од Немачке у полуфиналу Европског првенства био је јак психолошки ударац за наше одбојкаше, али да се ради о момцима изузетног карактера и победничког менталитета показали су само 24 сата касније. 

Иако су пропустили огромну прилику да се после вођства 2:0 у сетовима нађу у финалу, "орлови" су у борби за бронзу успели да савладају Белгију у још једној напетој утакмици. После 1:0 за наш тим, ривал је повео 2:1, али је на крају медаља завршила око вратова српских одбојкаша! 

Колико су протекла два дана била исцрпљујућа и физички и психолошки, најбоље говоре сузе радоснице изабраника Николе Грбића. Већ на самом терену неки су заплакали, а било је и оних који нису могли да сакрију емоције док су давали изјаве.

Један од њих је Драган Станковић.

"Било је много емоција, јер смо заиста доста тога прошли сви заједно не само ове године, него и раније. Најважније је да смо освојили медаљу и сви јој се искрено обрадовали", једва изговорио 31-годишњи Зајечарац.

Пре тога, ипак, смогао је снаге да резимира утакмицу за бронзу.

"Заиста је било тешко играти после јучерашњег пораза и концентрисати се на меч. Добро је ишло до средине другог сета, али су онда Белгијанци заиграли добро и повели, а ми се угасили. Управо то нас је коштало уласка у финале. Знали смо, међутим, сви како бисмо се осећали да смо опет изгубили и зато смо у четвртом сету извукли заиста максимум из свакога од нас. Изборили смо пет сет у којем смо имали психолошку предност...", рекао је и додао:

"Ова медаља значи свима. Није можда оно што смо очекивали после онаквих игара у групи и четвртфиналу, али освојити медаљу у конкуренцији одличних европских екипа је заиста велики резултат. Жао нам је због финала, али и бронза је добар резултат. Успели смо да освојимо медаљу после победе у Светској лиги, а за две године нас очекују квалификације за Олимпијске игре, што ће бити озбиљан тест и зато нам ова медаља додатно значи".

Сузе радоснице сливале су се и низ лице Николе Росића.

"Хвала свим момцима што смо заједно успели да извучемо енергију и победимо. Ово је било за наше породице и нашу земљу. Хвала драгом Богу за све", кратко је поручио.

Најбољи међу јунацима у борби за бронзу био је Дражен Лубурић, који је освојио 26 поена.

"Било је изузетно тешко вратити се после онаквог пораза од Немачке, не само физички већ и емотивно. Била је стварно тужна атмосфера и највећи подвиг је био вратити се из таквог психолошког стања. Драго ми је да смо успели и победили. Ова екипа је прошле године освојила Светску лигу и квалитет је присутан. Против Немачке у неким тренуцима и нисмо имали среће, као код челенџа које су тражили. Мислим да је ова бронза сјајан резултат".

Лубурић је упркос свему, против Белгијанаца деловао "хладан као шприцер".

"Није било другог рецепта. Сви су били веома потресени. Трудио сам се да останем хладан колико год сам могао да бих пружио максимум и концентрисао се на оно што треба да се ради на терену".

Изјаву је дао и Марко Подрашчанин.

"Заслужили смо ову медаљу, приказали смо јако добру одбојку ове године. Остаје велика жал због финала, јер знамо како да играмо против Руса, који ће вероватно славити у финалу. Белгијанци су приказали можда и најбољи меч на овом првенству, желели су да дођу до прве медаље у историји, али нисмо им дали. Срећни смо наравно, много је лепше када се заврши такмичење победом, али мислим да смо могли и више на овом првенству".

Немања Петрић је говорио о карактеру екипе.

"Било је јако тешко вратити се после онаквог пораза од Немачке, то је била највећа препрека пред ову утакмицу. Заслужили смо ову медаљу, заслужили смо и више, али она је извукла жал због финала. Успели смо током меча да се вратимо из немогућег и показали срце. Ово срце које смо показали данас, сви до једног, лечи све ране".

Слажемо се! Без обзира на боју медаље, наши одбојкаши из године у годину нам показују шта значи борбеност, шта је снажан карактер и победнички менталитет. Зато, само храбро у нове победе!



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар