Emocije savladale "Orlove": Srcem zaliječili rane!

Odbojkaši kroz suze radosnice davali izjave posle osvojene bronze na Evropskom prvenstvu.  Ovako je Srbija osvojila bronzu! Deset setova odigrala je naša reprezentacija ovog vikenda. Toliko je bilo potrebno da se osvoji medalja Evropskog prvenstva!

Ostali sportovi 04.09.2017 | 10:15
Emocije savladale "Orlove": Srcem zaliječili rane!
Bolan poraz od Nemačke u polufinalu Evropskog prvenstva bio je jak psihološki udarac za naše odbojkaše, ali da se radi o momcima izuzetnog karaktera i pobedničkog mentaliteta pokazali su samo 24 sata kasnije. 

Iako su propustili ogromnu priliku da se posle vođstva 2:0 u setovima nađu u finalu, "orlovi" su u borbi za bronzu uspeli da savladaju Belgiju u još jednoj napetoj utakmici. Posle 1:0 za naš tim, rival je poveo 2:1, ali je na kraju medalja završila oko vratova srpskih odbojkaša! 

Koliko su protekla dva dana bila iscrpljujuća i fizički i psihološki, najbolje govore suze radosnice izabranika Nikole Grbića. Već na samom terenu neki su zaplakali, a bilo je i onih koji nisu mogli da sakriju emocije dok su davali izjave.

Jedan od njih je Dragan Stanković.

"Bilo je mnogo emocija, jer smo zaista dosta toga prošli svi zajedno ne samo ove godine, nego i ranije. Najvažnije je da smo osvojili medalju i svi joj se iskreno obradovali", jedva izgovorio 31-godišnji Zaječarac.

Pre toga, ipak, smogao je snage da rezimira utakmicu za bronzu.

"Zaista je bilo teško igrati posle jučerašnjeg poraza i koncentrisati se na meč. Dobro je išlo do sredine drugog seta, ali su onda Belgijanci zaigrali dobro i poveli, a mi se ugasili. Upravo to nas je koštalo ulaska u finale. Znali smo, međutim, svi kako bismo se osećali da smo opet izgubili i zato smo u četvrtom setu izvukli zaista maksimum iz svakoga od nas. Izborili smo pet set u kojem smo imali psihološku prednost...", rekao je i dodao:

"Ova medalja znači svima. Nije možda ono što smo očekivali posle onakvih igara u grupi i četvrtfinalu, ali osvojiti medalju u konkurenciji odličnih evropskih ekipa je zaista veliki rezultat. Žao nam je zbog finala, ali i bronza je dobar rezultat. Uspeli smo da osvojimo medalju posle pobede u Svetskoj ligi, a za dve godine nas očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre, što će biti ozbiljan test i zato nam ova medalja dodatno znači".

Suze radosnice slivale su se i niz lice Nikole Rosića.

"Hvala svim momcima što smo zajedno uspeli da izvučemo energiju i pobedimo. Ovo je bilo za naše porodice i našu zemlju. Hvala dragom Bogu za sve", kratko je poručio.

Najbolji među junacima u borbi za bronzu bio je Dražen Luburić, koji je osvojio 26 poena.

"Bilo je izuzetno teško vratiti se posle onakvog poraza od Nemačke, ne samo fizički već i emotivno. Bila je stvarno tužna atmosfera i najveći podvig je bio vratiti se iz takvog psihološkog stanja. Drago mi je da smo uspeli i pobedili. Ova ekipa je prošle godine osvojila Svetsku ligu i kvalitet je prisutan. Protiv Nemačke u nekim trenucima i nismo imali sreće, kao kod čelendža koje su tražili. Mislim da je ova bronza sjajan rezultat".

Luburić je uprkos svemu, protiv Belgijanaca delovao "hladan kao špricer".

"Nije bilo drugog recepta. Svi su bili veoma potreseni. Trudio sam se da ostanem hladan koliko god sam mogao da bih pružio maksimum i koncentrisao se na ono što treba da se radi na terenu".

Izjavu je dao i Marko Podraščanin.

"Zaslužili smo ovu medalju, prikazali smo jako dobru odbojku ove godine. Ostaje velika žal zbog finala, jer znamo kako da igramo protiv Rusa, koji će verovatno slaviti u finalu. Belgijanci su prikazali možda i najbolji meč na ovom prvenstvu, želeli su da dođu do prve medalje u istoriji, ali nismo im dali. Srećni smo naravno, mnogo je lepše kada se završi takmičenje pobedom, ali mislim da smo mogli i više na ovom prvenstvu".

Nemanja Petrić je govorio o karakteru ekipe.

"Bilo je jako teško vratiti se posle onakvog poraza od Nemačke, to je bila najveća prepreka pred ovu utakmicu. Zaslužili smo ovu medalju, zaslužili smo i više, ali ona je izvukla žal zbog finala. Uspeli smo tokom meča da se vratimo iz nemogućeg i pokazali srce. Ovo srce koje smo pokazali danas, svi do jednog, leči sve rane".

Slažemo se! Bez obzira na boju medalje, naši odbojkaši iz godine u godinu nam pokazuju šta znači borbenost, šta je snažan karakter i pobednički mentalitet. Zato, samo hrabro u nove pobede!



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar