Грбић: Нисмо ми стали, већ су Нијемци ризиковали!

"Одбојка се игра до три добијена сета, а не до два. То што је било 2:0 не мора да значи ништа, што се видело вечерас. То се дешава стално или боље речено - дешава се", рекао је Грбић.  Одбојкаши Србије: Победили смо сами себе! Српски одбојкаши разочарани и свесни пропуштене прилике у полуфиналу ЕП против Немачке.  Србија против Белгије за бронзу! Русија декласирала Белгију у другом полуфиналу ЕП. У финалу са Немачком, док ће за бронзу играти Србија и Белгија.

Остали спортови 03.09.2017 | 10:45
Грбић: Нисмо ми стали, већ су Нијемци ризиковали!
Србија неће играти у финалу Европског првенства, а била је на корак.

У борбу за злато ће Немачка, којој су "орлови" дозволили да се после 0:2 врате у меч и да добију драматичну завршницу.

"Одбојка се игра до три добијена сета, а не до два. То што је било 2:0 не мора да значи ништа, што се видело вечерас. То се дешава стално или боље речено - дешава се", рекао је Грбић.

Одбојкашка репрезентација Србије није успела да се пласирала у финале Европског првенства у Пољској, пошто је у полуфиналу поражена после преокрета са 2:3 од Немачке.

"Нисмо престали да играмо, него је Немачка једноставно почела да ризикује више, да игра много боље. Жао ми је четвртог сета, када нисмо искористили пар ситуација... Када смо имали једну, две контре. Онда крене и мало срећа, блок је 'лизао' линију, па онај сервис у петом сету исто тако... То су ствари које се дешавају, на жалост или на срећу, јер је то данашња одбојка. Понекад се губило и побеђивало које судије нису виделе нешто", казао је Грбић.

Он је казао да му је жао што је његовој екипи понестало енергије.

"Немци јесу играли добро, али мислим да је јако мало фалило да победимо... Момци су желели, понестало нам је енергије, не физички да нисмо ишли по лопте и скакали, него је енергија била за нијансу мања него у претходним утакмицама. Због тога ми је жао", казао је селектор.

"Хтели или не, за мање од 24 сата опет играмо. Видео сам да су играчи јако разочарани, морално 'у ауту', међутим, показали смо много пута раније да имамо снаге и могућности да прикупимо енергију и да у новом мечу се уздигнемо. Важно је да ови играчи дођу до медаље, јер ови момци то заслужују игром, квалитетом и енергијом. Било би ми жао да се то не деси", закључио је Грбић.

Србија је "газила" Немачку два полуфинална сета у Кракову. 

Деловало је да "орлове" ништа не може да заустави на путу ка финалу Европског првенства. Међутим, слика се врло брзо променила. Немачка је почела да ризикује, а Србија је стала.

Епилог - "панцери" су у финалу, а српски одбојкаши разочарано констатују да је "медаља медаља" и да ће све учинити да освоје бронзу.

Капитен Драган Станковић је можда дао и најбољи суд полуфинала: "Победили смо сами себе"!

Драган Станковић

"Знали смо да ће Немци кренути најјаче у трећем сету. Тако је и било. Мислим да смо победили сами себе. Нисмо били стрпљиви, имали смо неколико контри, повољних шанси да остваримо добар резултат, али нисмо их искористили. Ко год да нам сутра буде ривал, биће у предности. Не физичкој и техничкој, већ менталној. Колико је могуће даћемо све да се окитимо бронзаном медаљом и да наградимо себе за сав труд који смо уложили ово лето."

Срећко Лисиниац

"Одиграли смо прва два сета без грешке, нисмо им дали да дишу. Почели су да ризикују сервис и тако су настали први проблеми. Погодили су десет линија, што нисам видео у животу. Да нема челенџа имали би десет поена мање... Али, шта да радимо!? Немачка је одиграла храбро и искористила своје шансе. Ми наше нисмо."

Како за бронзу?

"Морамо да се опоравимо, шансе које нам се укажу морамо да искористимо. Велики је успех да будемо трећи у Европи иако из ове перспективе делује да смо могли више. Медаља је медаља."

Дражен Лубурић

"Добили смо релативно лако та прва два сета. После су Немци кренули из све снаге да играју, да сервирају и блокирају, нису посустајали. Поткрале су нам се ситње грешке, лаки поени су припали Немци. Погађали су линију на сервису и од блока. Очекивали смо тежак меч... Можемо да смогнемо снаге за бронзу."

Невен Мајсторовић

"Један од најтежих пораза за већину нас. Имали смо све у својим рукама. Немци су почели да ризикују и то им се исплатило. Нама је вода ушла у уши, имали смо их у завршници... Тајбрејк је била лутрија. Неке лопте које су нам дошле прошле сезоне, сада нису. Надали смо се сви финалу, али ћемо учинити се да освојимо бронзу."

Србија против Белгије за бронзу! Русија декласирала Белгију у другом полуфиналу ЕП. У финалу са Немачком, док ће за бронзу играти Србија и Белгија.

Последњи дан Европског првенства за одбојкаше донеће нам следеће дуеле: у борби за бронзу састаће се Србија и Белгија (17.30), док ће за злато играти Русија и Немачка.

За разлику од првог полуфинала у Кракову, где су Срби и Немци водили драматичну борбу која је на крају припала изабраницима Андрее Ђанија, у другом је Русија "збрисала" Белгију и после нешто више од сат времена изборила меч за злато.

Експресних 3:0, по сетовима 25:14, 25:17 и 25:17.

Белгинаци ће у мечу за бронзу тражити историјски прилику за медаљом, док ће "орловима" тај дуел представљати утеху за пропуштеном приликом у полуфиналу.

Такође, ривал Србије имаће и неколико предности, а најважнија је психолошка, али и физичка, јер се против Руса нису превише потрошили.

Извор: мондо.рс/Бета

Коментари / 0

Оставите коментар