Grbić: Nismo mi stali, već su Nijemci rizikovali!

"Odbojka se igra do tri dobijena seta, a ne do dva. To što je bilo 2:0 ne mora da znači ništa, što se videlo večeras. To se dešava stalno ili bolje rečeno - dešava se", rekao je Grbić.  Odbojkaši Srbije: Pobedili smo sami sebe! Srpski odbojkaši razočarani i svesni propuštene prilike u polufinalu EP protiv Nemačke.  Srbija protiv Belgije za bronzu! Rusija deklasirala Belgiju u drugom polufinalu EP. U finalu sa Nemačkom, dok će za bronzu igrati Srbija i Belgija.

Ostali sportovi 03.09.2017 | 10:45
Grbić: Nismo mi stali, već su Nijemci rizikovali!
Srbija neće igrati u finalu Evropskog prvenstva, a bila je na korak.

U borbu za zlato će Nemačka, kojoj su "orlovi" dozvolili da se posle 0:2 vrate u meč i da dobiju dramatičnu završnicu.

"Odbojka se igra do tri dobijena seta, a ne do dva. To što je bilo 2:0 ne mora da znači ništa, što se videlo večeras. To se dešava stalno ili bolje rečeno - dešava se", rekao je Grbić.

Odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasirala u finale Evropskog prvenstva u Poljskoj, pošto je u polufinalu poražena posle preokreta sa 2:3 od Nemačke.

"Nismo prestali da igramo, nego je Nemačka jednostavno počela da rizikuje više, da igra mnogo bolje. Žao mi je četvrtog seta, kada nismo iskoristili par situacija... Kada smo imali jednu, dve kontre. Onda krene i malo sreća, blok je 'lizao' liniju, pa onaj servis u petom setu isto tako... To su stvari koje se dešavaju, na žalost ili na sreću, jer je to današnja odbojka. Ponekad se gubilo i pobeđivalo koje sudije nisu videle nešto", kazao je Grbić.

On je kazao da mu je žao što je njegovoj ekipi ponestalo energije.

"Nemci jesu igrali dobro, ali mislim da je jako malo falilo da pobedimo... Momci su želeli, ponestalo nam je energije, ne fizički da nismo išli po lopte i skakali, nego je energija bila za nijansu manja nego u prethodnim utakmicama. Zbog toga mi je žao", kazao je selektor.

"Hteli ili ne, za manje od 24 sata opet igramo. Video sam da su igrači jako razočarani, moralno 'u autu', međutim, pokazali smo mnogo puta ranije da imamo snage i mogućnosti da prikupimo energiju i da u novom meču se uzdignemo. Važno je da ovi igrači dođu do medalje, jer ovi momci to zaslužuju igrom, kvalitetom i energijom. Bilo bi mi žao da se to ne desi", zaključio je Grbić.

Srbija je "gazila" Nemačku dva polufinalna seta u Krakovu. 

Delovalo je da "orlove" ništa ne može da zaustavi na putu ka finalu Evropskog prvenstva. Međutim, slika se vrlo brzo promenila. Nemačka je počela da rizikuje, a Srbija je stala.

Epilog - "panceri" su u finalu, a srpski odbojkaši razočarano konstatuju da je "medalja medalja" i da će sve učiniti da osvoje bronzu.

Kapiten Dragan Stanković je možda dao i najbolji sud polufinala: "Pobedili smo sami sebe"!

Dragan Stanković

"Znali smo da će Nemci krenuti najjače u trećem setu. Tako je i bilo. Mislim da smo pobedili sami sebe. Nismo bili strpljivi, imali smo nekoliko kontri, povoljnih šansi da ostvarimo dobar rezultat, ali nismo ih iskoristili. Ko god da nam sutra bude rival, biće u prednosti. Ne fizičkoj i tehničkoj, već mentalnoj. Koliko je moguće daćemo sve da se okitimo bronzanom medaljom i da nagradimo sebe za sav trud koji smo uložili ovo leto."

Srećko Lisiniac

"Odigrali smo prva dva seta bez greške, nismo im dali da dišu. Počeli su da rizikuju servis i tako su nastali prvi problemi. Pogodili su deset linija, što nisam video u životu. Da nema čelendža imali bi deset poena manje... Ali, šta da radimo!? Nemačka je odigrala hrabro i iskoristila svoje šanse. Mi naše nismo."

Kako za bronzu?

"Moramo da se oporavimo, šanse koje nam se ukažu moramo da iskoristimo. Veliki je uspeh da budemo treći u Evropi iako iz ove perspektive deluje da smo mogli više. Medalja je medalja."

Dražen Luburić

"Dobili smo relativno lako ta prva dva seta. Posle su Nemci krenuli iz sve snage da igraju, da serviraju i blokiraju, nisu posustajali. Potkrale su nam se sitnje greške, laki poeni su pripali Nemci. Pogađali su liniju na servisu i od bloka. Očekivali smo težak meč... Možemo da smognemo snage za bronzu."

Neven Majstorović

"Jedan od najtežih poraza za većinu nas. Imali smo sve u svojim rukama. Nemci su počeli da rizikuju i to im se isplatilo. Nama je voda ušla u uši, imali smo ih u završnici... Tajbrejk je bila lutrija. Neke lopte koje su nam došle prošle sezone, sada nisu. Nadali smo se svi finalu, ali ćemo učiniti se da osvojimo bronzu."

Srbija protiv Belgije za bronzu! Rusija deklasirala Belgiju u drugom polufinalu EP. U finalu sa Nemačkom, dok će za bronzu igrati Srbija i Belgija.

Poslednji dan Evropskog prvenstva za odbojkaše doneće nam sledeće duele: u borbi za bronzu sastaće se Srbija i Belgija (17.30), dok će za zlato igrati Rusija i Nemačka.

Za razliku od prvog polufinala u Krakovu, gde su Srbi i Nemci vodili dramatičnu borbu koja je na kraju pripala izabranicima Andree Đanija, u drugom je Rusija "zbrisala" Belgiju i posle nešto više od sat vremena izborila meč za zlato.

Ekspresnih 3:0, po setovima 25:14, 25:17 i 25:17.

Belginaci će u meču za bronzu tražiti istorijski priliku za medaljom, dok će "orlovima" taj duel predstavljati utehu za propuštenom prilikom u polufinalu.

Takođe, rival Srbije imaće i nekoliko prednosti, a najvažnija je psihološka, ali i fizička, jer se protiv Rusa nisu previše potrošili.

Izvor: mondo.rs/Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar