Ивана: Значи ми ова побједа послије свега у Лондону!

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић победница је у укупном пласману Дијамантске Лиге у овој сезони.

Остали спортови 02.09.2017 | 10:45
Ивана: Значи ми ова побједа послије свега у Лондону!
Скок удаљ је сигурно била једна од најнеизвеснијих дисциплина у току финалног митинга Дијамантске Лиге синоћ у Бриселу.

Шпановићева је победу остварила у шестој серији скоком од 6,70м, а чак три даљашице делио је један центиметар у поретку од другопласиране до четвртопласиране. Занимљиво је да све три освајачице медаља на Светском првенству у Лондону су остале без пласмана међу прве три.

Светска првакиња Бритни Рис скочила је 6,61м И заузела пету позицију, Клишина само 6,49м И обезбедила седмо место, док је Бартолета једно време била у игри И за прву позицију, међутим резултат 6,63м донео јој је четврту позицију.

Овога пута Британка Лорен Уген доскочила је 6,65м што је било на крају довољно за друго место, а Американка Шакела Саундерс освојила треће место са 6,64м.

Показала је наша Ивана како се скаче под великим притиском и у Бриселу освојила свој други Дијамантски трофеј у каријери.

После такмичење и у ишчекивању уручења свог другог дијаманта Ивана је изјавила:

“ Пресрећна сам што сезону завршавам освајањем Дијамантске Лиге, много ми значи ова победа нарочито после свега што се десило у Лондону и поносна сам што сам баш у шестој серији успела да изведем најбољи скок такмичења”.

Тренер Обрадовић осврнуо се на сам ток такмичења И додао:

“ Цело такмичење обележила је велика незвесност И разлика у само пар центиметара све до шесте серије када је Ивана скочила 6,70м. Морам признати да скакачице вечерас нису биле расположене за велике скокове нарочито после треће серије када је на залетишту због организационих проблема наступила пауза више од двадесетак минута И било им је јако тешко да се врате, ипак Ивана је још једном доказала да уме да се избори са притиском И да у шестој серији однесе победу И одбрани Дијамантски трофеј од прошле године” истакао је тренер Обрадовић.

Ово је Шпановићевој 12 победа на митинзима Дијамантске Лиге и други Дијамантски трофеј у каријери.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар