ЕП: Момци, храбро у ново финале, по нову медаљу!

Одбојкашка репрезентација Србије у суботу ће морати и против квалитета противника, и против традиције. Улог је велики, срећно "орлови"!

Остали спортови 01.09.2017 | 23:50
ЕП: Момци, храбро у ново финале, по нову медаљу!
Само до суботе у 17.30 и једни и други моћи ће да кажу да су и даље непоражени.

Када буде пукао први смеч у Кракову, неко ће неминовно морати погнуте главе да напусти борилиште. Надамо се да то неће бити наши!

У полуфиналу Европског првенства у Пољској, у којем нема ниједног тима из завршнице претходног турнира, судариће се екипе двојице великих пријатеља и још већих ривала из дана када су њихових дуели директно одлучивали о медаљама и индивидуалним наградама: Никола Грбић против Андрее Ђанија.

"Немачка је традиционално неугодан противник. У ранијим утакмицама смо их врло ретко лако побеђивали, а често смо и губили. Очекујем тежак меч, али мислим да смо бољи од њих и да ћемо их победити", рекао је Грбић, који је у четвртак увече, после фантастичне представе његових изабраника у мечу са Бугарском, испричао занимљиву анегдоту која га веже са Ђанијем.

* меч за бронзу заказан је у недељу у 17.30, а велико финале за 20.30 *

С легендом италијанске одбојке на челу, Немачка је на Еуроволеју 2017 везала победе над Чешком (два пута), Словачком и Италијом и заказала меч вредан финала са "орловима", који су такође остварили само победе (Пољска, Естонија, Финска, Бугарска) и селектора Грбића импресионирали у појединим моментима напетог четвртфинала са комшијама.

Уколико бисмо се уздали у традицију, ствари не би добро стајале по наш тим, утолико што од победе 3:2 у Светској лиги (30. јун 2013. године) нисмо освојили ни сет у мечевима са Немачком на Европским играма у Бакуу 2015, пријатељској утакмици исте године и квалификацијама за Олимпијске игре пре годину дана.

Ипак, како се прошлост не може променити, а на будућност може итекако утицати, Грбић с правом сматра да је подвиг и пласман у финале остварив циљ ако би "орлови" поновили енергију и мотивацију из досадашњег тока турнира.

"Ово што смо до сада показали је јако добро, енергија коју смо ставили на терен је била добра, што је и донело резултат. У тешким моментима смо показали мирноћу, стабилност и агресивност, без предаје смо играли до краја... То је енергија која нам треба за полуфиналну утакмицу, а мислим да је полуфинале ЕП мотивација сама по себи", рекао је Грбић.

Блокер Драган Станковић рекао је да је његова екипа пласманом у полуфинале испунила први циљ.

"Сада долази најзанимљивији део првенства, борба за једну од медаља. Немачка је показала доста у току турнира, освојили су своју групу, прошли у полуфинале... То је тежак противник којег познајемо добро, али познају и они нас. Најбитније је ментално се припремити и мислити о нашој страни мреже", рекао је Станковић.

"Уколико будемо играли са енергијом као против Бугарске можемо се надати добром резултату", додао је Станковић.

У другом полуфиналу, од 20.30. играју селекције Русије и Белгије.

Директан пласман на Европско првенство 2019, које ће први пут бити одиграно у четири земље: Белгији, Холандији, Словенији и Француској, поред домаћина, изборили су Србија, Русија, Немачка, Италија, Бугарска, Чешка, Пољска и Турска.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар