Почела школска година

Нова школска година почиње данас у свим школама РС, осим у зворничкој ОШ "Свети Сава", гдје ће због адаптације објекта настава почети у понедјељак, а збогом распусту ове године рекло је 134. 000 ђака.

Република Српска 01.09.2017 | 08:43
Почела школска година
У Министарству просвјете и културе РС су подсјетили да је у школску 2017/2018. годину у априлу и мају уписано 9.676 ученика. С обзиром на то да је у периоду од маја до септембра ранијих година било уписано отприлике 200 ученика, у Министарству напомињу да би број уписаних првачића могао да буде много већи.

- У 187 основних школа ове године биће распоређено 92.000 ђака, док ће у 97 средњих наставу похађати 42.000 ученика - казали су у Министарству и додали да се настава у првом полугодишту завршава 29. децембра, док друго почиње 22. јануара 2018. године. Настава у другом полугодишту завршава се 22. јуна за основце, а за средњошколце осам дана прије.

Срећан почетак и успјешну нову школску годину дјеци, родитељима и свим запосленим у васпитно-образовним установама пожељела је омбудсман за дјецу РС Нада Граховац. Она је истакла да је обавеза свих запослених у образовном систему да учине максимално могуће, како би се свако дијете сваки дан у школи осјећало прихваћеним и једнако вриједним.

- Посебно је важан партнерски однос родитеља и школе, који се заснива на сталној сарадњи, међусобном уважавању и повјерењу, који доприноси успјеху сваког ученика, који оснажује и подстиче дијете и који је одговор на потребе дјеце и њихов најбољи интерес - казала је Граховчева.

(Глас Српске)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

цупс

01.09.2017 07:19

Поцела и то први дан петак. Све је ово за Голи Оток. Тито гдје си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А наркидилери

01.09.2017 07:36

А јесу и наркодилери спремни да у сколским двористима продају дрогу дјеци за рацун политицара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

раде

01.09.2017 08:36

поцела скола у петак као тако су тацни да ли то мозда није због бајрама које муслимани обиљезавају и онда каземо да само нас газее иста смо ми сви стокааа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Из просвјете

01.09.2017 08:38

Колико је актуална власт ненормална говори нам и сасвим јасно сам почетак школске године , који је на крају радне седмице, петак. Шта више рећи. Гледам, маса неспособних ликова у Министарству,кад их нешто упиташ, њихови одговори су већином јалови. Неки чак потајно признају да је чијели систем накарадан ал се боје да јавно проговоре, а што је још горе, и даље ћуте , односно једно говре, друго мисле , а раде како им се наложи. Катастрофа. Примјера ради навешћу како савјетница за специјално образовање која столује у Републичком педагошком заводу, непосредно прије сваког почетка школске године (по далеко раније устаљеној пракси) одржи савјетовање у институцијама за специјално образовање дјеце са развојним потешкоћама. Жена само млати празну сламу, прича једно те исто , прича оно што је познато сваком студенту на првој години студија. Ето само да испуни своју норму да је нешто одрадила, а ефекти су чист промашај и изгубљено вријеме, уз претварање како је све управо како треба. Кад је тако, а тако је, , па како онда да нам буде боље, кад сами себе заваравамо. Циљ је приказати како све функционише и како је све у реду и под контролом. Жалосно.

ОДГОВОРИТЕ