УС опен: Маша не стаје!

Марија Шарапова изборила је пласман у треће коло УС Опена.

Тенис 31.08.2017 | 12:15
УС опен: Маша не стаје!
Руска тенисерка Марија Шарапова у потпуности је оправдала је специјалну позивницу организатора УС Опена коју је добила. После елиминације Симоне Халеп у првој рунди, Шарапова је победила и Тимеу Бабош и изборила пласман у треће коло такмичења.

Лепа Рускиња, којој је ово прво учешће на неком гренд слему од повратка на терен након 15-месечне суспензије славила је после преокрета – 6:7 (4:7), 6:4, 6:1.

"Веома сам срећна због нове победе у Њујорку. Дефинитивно сам желела да уживам у квалитету тениса који сам играла дан раније против Халеп, али сам истовремено морала да размишљам и овом мечу. Знала сам да то неће бити лако, без обзира на ривала којег имате, јер је то увек тешко после тако једне велике победе. Мој циљ био је само да прођем даље", рекла је Шарапова.

Ипак, она је истакла да је била задовољна игром коју је приказала након што је изгубила први сет.

Марија је од првог наступа на УС опену, 2003. године, увек пролазила прво коло турнира, а 2006. забележила је највећи успех када је освојила пехар. У финалу је тада савладала Михаелу Крајичек из Холандије убедљивим резултатом 6:3, 6:0.

После тога још шест пута је наступала у Њујорку, а не рачунајући ову сезону, последњи пут играла је 2014. када ју је у четвртом колу елиминисала Каролина Вознијацки.

Шарапова, која је без обзира на допинг скандал остала љубимица публике у САД, држави у којој је одрасла, у трећој рунди састаће се са Софијом Кенин, домаћом такмичарком, која је такође добила специјалну позивницу организатора.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар