US open: Maša ne staje!

Marija Šarapova izborila je plasman u treće kolo US Opena.

Tenis 31.08.2017 | 12:15
US open: Maša ne staje!
Ruska teniserka Marija Šarapova u potpunosti je opravdala je specijalnu pozivnicu organizatora US Opena koju je dobila. Posle eliminacije Simone Halep u prvoj rundi, Šarapova je pobedila i Timeu Baboš i izborila plasman u treće kolo takmičenja.

Lepa Ruskinja, kojoj je ovo prvo učešće na nekom grend slemu od povratka na teren nakon 15-mesečne suspenzije slavila je posle preokreta – 6:7 (4:7), 6:4, 6:1.

"Veoma sam srećna zbog nove pobede u Njujorku. Definitivno sam želela da uživam u kvalitetu tenisa koji sam igrala dan ranije protiv Halep, ali sam istovremeno morala da razmišljam i ovom meču. Znala sam da to neće biti lako, bez obzira na rivala kojeg imate, jer je to uvek teško posle tako jedne velike pobede. Moj cilj bio je samo da prođem dalje", rekla je Šarapova.

Ipak, ona je istakla da je bila zadovoljna igrom koju je prikazala nakon što je izgubila prvi set.

Marija je od prvog nastupa na US openu, 2003. godine, uvek prolazila prvo kolo turnira, a 2006. zabeležila je najveći uspeh kada je osvojila pehar. U finalu je tada savladala Mihaelu Krajiček iz Holandije ubedljivim rezultatom 6:3, 6:0.

Posle toga još šest puta je nastupala u Njujorku, a ne računajući ovu sezonu, poslednji put igrala je 2014. kada ju je u četvrtom kolu eliminisala Karolina Voznijacki.

Šarapova, koja je bez obzira na doping skandal ostala ljubimica publike u SAD, državi u kojoj je odrasla, u trećoj rundi sastaće se sa Sofijom Kenin, domaćom takmičarkom, koja je takođe dobila specijalnu pozivnicu organizatora.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar