Смртна казна за новинаре

Сјевернокорејски суд је осудио на смртну казну четворицу јужнокорејских новинара због рецензије књиге "Сјеверна Кореја повјерљиво", коју у Пјонгјангуи сматрају увредљивом, пренијели су сјевернокорејски медији.

Свијет 31.08.2017 | 11:55
Смртна казна за новинаре
Двојица новинара конзервативних дневних новина "Чосун Илбо" и "Донг а Илбо" урадили су рецензију новог издања књиге коју су написала двојица британских новинара који живе у Сеулу.

У књизи се наводи јачање улоге трговине у свакодневном животу у Сјеверној Кореји, гдје "јужнокорејске телевизијске драме круже црним тржиштем, а модни детаљи и фризуре се копирају од Јужне Кореје".

Из Централног суда у Пјонгјангу саопштено је да су новине, рецензијом ове књиге, која је дио "сродне кампање", починиле "гнусан злочин којим је озбиљно повријеђено достојанство Сјеверне Кореје", преноси АФП.

У саопштењу се наводи да су на смрт осуђена оба новинара, као и директори обје агенције за чије новине ти новинари пишу.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ааа

31.08.2017 10:04

Код нас би могла смртна казна за ревизоре. Људи не могу часно и поштено радити своје послове. А сигурно су им и нешто прогледали кроз прсте. Дефицит је већи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуро Чворовић

31.08.2017 10:08

То је држава то .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

побро

31.08.2017 11:39

Гдје јебена опозиција шта ћути на ово

ОДГОВОРИТЕ
Name

боки

31.08.2017 11:43

Ниста нема док се народ не побуни ил колективно одемо сви за ведрим небом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Спасе

01.09.2017 16:06

Мој боки какав народ народ јеретардиран и опцињен великим бајом и једва цека да му баја запјева и просипа своје фазоне како је он најваци србин и заститник. како га није срамота пјевати пред ојаденим и гладним народом под хитно мора науцити и зељкицу и мајкицеву. и спиркета да му басирају бице интересантије народу а ревизор сњегота да направи извјестај