Smrtna kazna za novinare

Sjevernokorejski sud je osudio na smrtnu kaznu četvoricu južnokorejskih novinara zbog recenzije knjige "Sjeverna Koreja povjerljivo", koju u Pjongjangui smatraju uvredljivom, prenijeli su sjevernokorejski mediji.

Svijet 31.08.2017 | 11:55
Smrtna kazna za novinare
Dvojica novinara konzervativnih dnevnih novina "Čosun Ilbo" i "Dong a Ilbo" uradili su recenziju novog izdanja knjige koju su napisala dvojica britanskih novinara koji žive u Seulu.

U knjizi se navodi jačanje uloge trgovine u svakodnevnom životu u Sjevernoj Koreji, gdje "južnokorejske televizijske drame kruže crnim tržištem, a modni detalji i frizure se kopiraju od Južne Koreje".

Iz Centralnog suda u Pjongjangu saopšteno je da su novine, recenzijom ove knjige, koja je dio "srodne kampanje", počinile "gnusan zločin kojim je ozbiljno povrijeđeno dostojanstvo Sjeverne Koreje", prenosi AFP.

U saopštenju se navodi da su na smrt osuđena oba novinara, kao i direktori obje agencije za čije novine ti novinari pišu.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

aaa

31.08.2017 10:04

Kod nas bi mogla smrtna kazna za revizore. Ljudi ne mogu časno i pošteno raditi svoje poslove. A sigurno su im i nešto progledali kroz prste. Deficit je veći!

ODGOVORITE
Name

Đuro Čvorović

31.08.2017 10:08

To je država to .....

ODGOVORITE
Name

pobro

31.08.2017 11:39

Gdje jebena opozicija šta ćuti na ovo

ODGOVORITE
Name

boki

31.08.2017 11:43

Nista nema dok se narod ne pobuni il kolektivno odemo svi za vedrim nebom...

ODGOVORITE
Name

Spase

01.09.2017 16:06

Moj boki kakav narod narod jeretardiran i opcinjen velikim bajom i jedva ceka da mu baja zapjeva i prosipa svoje fazone kako je on najvaci srbin i zastitnik. kako ga nije sramota pjevati pred ojadenim i gladnim narodom pod hitno mora nauciti i zeljkicu i majkicevu. i spirketa da mu basiraju bice interesantije narodu a revizor snjegota da napravi izvjestaj