Сјеверна Кореја тражи нове пробе

Лидер Сјеверне Кореје Ким Џонг Ун затражио је јутрос додатно лансирање ракета у Тихи океан, дан након што је та земља лансирала прву балистичку ракету пројектовану да носи нуклеарну бојеву главу, а која је прелетила дио територије Јапана.

Свијет 30.08.2017 | 15:27
Сјеверна Кореја тражи нове пробе
Пјонгјанг је јуче лансирао ракету која је прешла територију америчког савезника, док Вашингтон и Сеул изводе годишње војне вјежбе.

Сјевернокорејска агенција КЦНА је навела да лансирање ракете представља "показивање мишића" због заједничких војних вјежби САД и Јужне Кореје које се завршавају сутра.

КЦНА је пренела да је испаљена ракета средњег домета Хвасонг-12, коју је Северна Кореја, како је наведено, успешно тестирала у мају и запретила да ће испалити у правцу Гуама.

Ким Џонг Ун је изразио "велико задовољство" због лансирања ракете, рекавши да ће Пјонгјанг наставити да посматра понашање САД прије него што донесе одлуку о новим акцијама, пише сјевернокорејска агенција.

Северна Кореја је раније запријетила да би могла да испали ракете у смјеру америчког острва Гуам у Пацифику, док је предсједник САД Доналд Трамп обећао Пјонгјангу да ће се суочити с "ватром и бијесом".

Извор: Агенције

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Сарајлија .

30.08.2017 14:41

Господин Ким трази белаја недаму даво мира . Ко трази и добије вазда било .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.08.2017 15:23

Све је то Америка исценирала. Звецкање оружјем знаци за пентагон висе продаје орузја јапану и Јузној кореји и уцврсцује полозај америке на том посруцју како војно тако и економски.Повецат це се број Америцких војника, орилузја ...

Name

Брига Ме,

30.08.2017 17:17

за кима и трампа,унистице ми инвентар скупоцени ко це то да плати.

Name

Мицко

31.08.2017 09:28

Ај сути сарајлија...

Name

Игор

30.08.2017 17:32

Америка има Кима , ИСИЛ, Украјину, Албанију , на Балкану неколико марионета и док је тако нема ста да брине .

ОДГОВОРИТЕ