Sjeverna Koreja traži nove probe

Lider Sjeverne Koreje Kim Džong Un zatražio je jutros dodatno lansiranje raketa u Tihi okean, dan nakon što je ta zemlja lansirala prvu balističku raketu projektovanu da nosi nuklearnu bojevu glavu, a koja je preletila dio teritorije Japana.

Svijet 30.08.2017 | 15:27
Sjeverna Koreja traži nove probe
Pjongjang je juče lansirao raketu koja je prešla teritoriju američkog saveznika, dok Vašington i Seul izvode godišnje vojne vježbe.

Sjevernokorejska agencija KCNA je navela da lansiranje rakete predstavlja "pokazivanje mišića" zbog zajedničkih vojnih vježbi SAD i Južne Koreje koje se završavaju sutra.

KCNA je prenela da je ispaljena raketa srednjeg dometa Hvasong-12, koju je Severna Koreja, kako je navedeno, uspešno testirala u maju i zapretila da će ispaliti u pravcu Guama.

Kim Džong Un je izrazio "veliko zadovoljstvo" zbog lansiranja rakete, rekavši da će Pjongjang nastaviti da posmatra ponašanje SAD prije nego što donese odluku o novim akcijama, piše sjevernokorejska agencija.

Severna Koreja je ranije zaprijetila da bi mogla da ispali rakete u smjeru američkog ostrva Guam u Pacifiku, dok je predsjednik SAD Donald Tramp obećao Pjongjangu da će se suočiti s "vatrom i bijesom".

Izvor: Agencije

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Sarajlija .

30.08.2017 14:41

Gospodin Kim trazi belaja nedamu davo mira . Ko trazi i dobije vazda bilo .

ODGOVORITE
Name

Re

30.08.2017 15:23

Sve je to Amerika iscenirala. Zveckanje oružjem znaci za pentagon vise prodaje oruzja japanu i Juznoj koreji i ucvrscuje polozaj amerike na tom posrucju kako vojno tako i ekonomski.Povecat ce se broj Americkih vojnika, oriluzja ...

Name

Briga Me,

30.08.2017 17:17

za kima i trampa,unistice mi inventar skupoceni ko ce to da plati.

Name

Micko

31.08.2017 09:28

Aj suti sarajlija...

Name

Igor

30.08.2017 17:32

Amerika ima Kima , ISIL, Ukrajinu, Albaniju , na Balkanu nekoliko marioneta i dok je tako nema sta da brine .

ODGOVORITE