Играчи Звезде дијеле 1,2 милиона евра!

Звезда ће од уласка у Лигу Европе добити 3,2 милиона евра, а Звездан Терзић објавио где ће завршити тај новац.

Фудбал 29.08.2017 | 19:45
Играчи Звезде дијеле 1,2 милиона евра!
Звездан Терзић је звездашима саопштио радосне вести да ће цео тим остати на окупи и да су одбијене све примамљиве понуде за Гелора Кангу, Ричмонда Боаћија, МИчела Доналда...

У разговору са новинарима, Терзић је говорио о још неким финансијским пословима, пре свега награди коју је клуб добио уласком у групну фазу Лиге Европе и где ће тај новац завршити (додуше, није рекао да се новац не исплаћује одмах, него у ратама до наредне године).

"Ћаласану (менаџер Николе Жикића, прим. аут.) дугујемо 1.500.000 милиона евра. Он ће тај новац добити од 3,2 милиона евра која која нам припадају од УЕФА. Од осталих 1,7 милиона евра Управни одбор је донео одлуку да играчи и стручни штаб добију 1,2 милиона. Остаће нам још 500.000 евра. Играчи су заслужили сваки евро, испунили су сан навијача. До сада су им исплаћене јулске плате, чак и премије. Никоме не дугујемо ништа, ако буде и неког застоја током јесени, надам се да ћемо имати разумевање“, рекао је Терзић.

Овог лета је приходовано око 16 милиона евра, али то није довољно за нормално функционисање?

"Нажалост није, јер смо морали да враћамо дугове, а уложили смо и у инфраструктуру".

Бонус од Гаспрома за пласман у Лигу Европе је 240.000 евра, рекао је Терзић и додао:

"Очекујемо између 1,5 и 2 милиона евра прихода од продаје улазница за Лигу Европе, док комплетна зарада од ТВ права припадају УЕФА, тако да клуб од тога нема зараду".

Да ли је ризик одлука да буду одбијене богате понуде?

"Финансијски јесте, али спортски није. Убеђен сам да је у овом моменту спортски успех и резултат испред свих других интереса Звезде. Јако је тешко у Србији изградити добар имиџ и поверење јавности, а ми смо то успели добрим резултатима и сада морамо наставити да користимо ту позитивну енергију, која би сигурно била нарушена да смо некога продали".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар