Igrači Zvezde dijele 1,2 miliona evra!

Zvezda će od ulaska u Ligu Evrope dobiti 3,2 miliona evra, a Zvezdan Terzić objavio gde će završiti taj novac.

Fudbal 29.08.2017 | 19:45
Igrači Zvezde dijele 1,2 miliona evra!
Zvezdan Terzić je zvezdašima saopštio radosne vesti da će ceo tim ostati na okupi i da su odbijene sve primamljive ponude za Gelora Kangu, Ričmonda Boaćija, MIčela Donalda...

U razgovoru sa novinarima, Terzić je govorio o još nekim finansijskim poslovima, pre svega nagradi koju je klub dobio ulaskom u grupnu fazu Lige Evrope i gde će taj novac završiti (doduše, nije rekao da se novac ne isplaćuje odmah, nego u ratama do naredne godine).

"Ćalasanu (menadžer Nikole Žikića, prim. aut.) dugujemo 1.500.000 miliona evra. On će taj novac dobiti od 3,2 miliona evra koja koja nam pripadaju od UEFA. Od ostalih 1,7 miliona evra Upravni odbor je doneo odluku da igrači i stručni štab dobiju 1,2 miliona. Ostaće nam još 500.000 evra. Igrači su zaslužili svaki evro, ispunili su san navijača. Do sada su im isplaćene julske plate, čak i premije. Nikome ne dugujemo ništa, ako bude i nekog zastoja tokom jeseni, nadam se da ćemo imati razumevanje“, rekao je Terzić.

Ovog leta je prihodovano oko 16 miliona evra, ali to nije dovoljno za normalno funkcionisanje?

"Nažalost nije, jer smo morali da vraćamo dugove, a uložili smo i u infrastrukturu".

Bonus od Gasproma za plasman u Ligu Evrope je 240.000 evra, rekao je Terzić i dodao:

"Očekujemo između 1,5 i 2 miliona evra prihoda od prodaje ulaznica za Ligu Evrope, dok kompletna zarada od TV prava pripadaju UEFA, tako da klub od toga nema zaradu".

Da li je rizik odluka da budu odbijene bogate ponude?

"Finansijski jeste, ali sportski nije. Ubeđen sam da je u ovom momentu sportski uspeh i rezultat ispred svih drugih interesa Zvezde. Jako je teško u Srbiji izgraditi dobar imidž i poverenje javnosti, a mi smo to uspeli dobrim rezultatima i sada moramo nastaviti da koristimo tu pozitivnu energiju, koja bi sigurno bila narušena da smo nekoga prodali".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar