Дивац и Кићановић прате Дуду Ивковића у легенду!

Трофејни тренер открио да ће и бивши асови Партизана и репрезентације Југославије присуствовати његовом опроштајном мечу у Атини.

Кошарка 30.08.2017 | 19:30
Дивац и Кићановић прате Дуду Ивковића у легенду!
Душан Ивковић 20. септембра у Атини званично ће водити последњи меч у каријери, на опроштојној утакмици коју ће Олимпијакос приредити њему у част.

Трофејни тренер је у јулу 2016. и званично завршио каријеру, али је прихватио понуду Олимпијакоса, који је са успехом водио, да му приреди опроштајни сусрет.

На том мечу биће присутна многа велика имена европске и светске кошарке, бивши и садашњи тренери и играчи.

"Није само успех оно што је Дуда освојио, већ и играче које је створио. Ти играчи без њега не би били исти. Сматрам себе срећном особом јер сам сарађивао са Ивковићем",изјавио је на конференцији за медије поводом најаве меча у Атини Василис Спанулис, један од играча који ће сигурно бити на опроштајној утакмици Душана Ивковића.

Спанулис је један од првих који је прихватио да наступа на тој утакмици. Он је својеврено поручио Дуди "Коуч, због вас ћу 20. септембра доћи и пешке у Атину".

Ивковић је говорећи о предстојећем мечу потврдио да ће бити изузетна част да се на тај начин поздрави са кошарком и захвалио Олимпијакосу што ће то организовати.

"Желим да се захвалим Олимпијакосу на организацији таквог меча. Могу да кажем да сам имао среће што тренирао многе велике тимовиме, али је Олимпијакос једини у којима сам радио у два наврата. Вратио сам се после 15 година, што је била добра одлука", истакао је Ивковић у Атини.

Он је делимично открио ко ће све бити у Атини 20. септембра.

"Нећу открити имена, али ћу рећи да ће доћи играчи Фенербахчеа, ЦСКА и Анадолу Ефеса. Такође, биће присутне и личности попут Влада Дивца и Драгана Кићановића", поручио је Дуда.

Опроштајни меч Душана Ивковића биће хуманитарни догађај и сав приход са те манифестације ићи ће за помоћ двема хуманитарним организацијама у Србији и Грчкој.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар