Бројни пожари дјело пиромана?

Делегат Клуба српског народа у Дому народа Парламента Федерације БиХ (ФБиХ) Миле Марчета изјавио је да су пожари који су већ дуже времена активни на подручју општина Грахово и Дрвар дјело пиромана.

Босна и Херцеговина 28.08.2017 | 19:16
Бројни пожари дјело пиромана?
"Евидентно је да је концентрација пожара на овом простору у посљедње вријеме појачана. Ако се на истом подручју на размаку од неких два до три километра појављују три до четири потпаљена мјеста, онда то није случајно запаљено", рекао је Марчета.  

Он каже да би требало апеловати на Федералну управу Цивилне заштите, али и на све надлежне институције да посвете више пажње с циљем спречавања пожара јер је дрво главни ресурс којим ове општине располажу. 

Марчета истиче да је помоћ стигла из Републике Српске, те да је начелник општине Источни Дрвар послао све расположиве ресурсе за гашење пожара, као и Шумско газдинство "Клековача", али да то није довољно. 

Он је изразио забринутост да би ватра, ако не буде било кише, могла да захвати дубоку шуму, али и доћи до града, што би изазвало несагладиве посљедице. 

Уколико ФБиХ, Република Српска и БиХ не могу да се изборе са пожарима, каже Марчета, онда је требало затражити и међународну помоћ. 

"Ако је већ сада ситуација са пожарима таква, онда би се под хитно у буџетима надлежних институција и министарстава требала наћи средства за борбу против пожара и сличних елементарних непогода", рекао је Марчета.

Извор: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

За Дрварцане

28.08.2017 17:22

Ајте Дрварчани који сте у Бањалуци гасите пожар и направите себи угодан и лагодан живот и Бањалучани вас Моле да се не враћате у Бањалуку да останете у Дрвару

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

28.08.2017 18:18

Коментар није на мјесту...срамота...Дрварцани нису својом вољом досли у Бањалуку...Вама ниста није свето...Тамо гори СРПСКА ЗЕМЉА!!!

Name

Ре Дадо

28.08.2017 19:21

Кад је Српска земља зашто се не вратите у Српску и своју земљу, Дошли сте у Бањалуку и донијели своју културу(некултуру) и зато вас Бањалучани Моле само да одете из Бањалуке , ко год је из Дрвара никада неће бити Бањалучанин и најбоље за све да се вратите у одакле сте дошли и Бањалучани вам никада неће доћи сметати да уживате у свим Дрвара, само одлазите избБањалуке , кад Бањалучанин кажете да сте из Дрвара бјеже од вас главом без обзира , зато је најбоље да се вратите у свој Дрвар

Name

Дадо

28.08.2017 21:01

Драги мој Бањалуцанине...немате потребе да нас молите да одемо...Ви нас плацате да будемо овдје,па ето не моземо да одемо...били бих срецни да одемо а да родјени Бањалуцани додју,а до тог срецног времена ако додје морацемо се гледати "оци у оци "ми из Дрвар,Гламоца,Грахова,Петровца,Санског Моста,Кљуца,Јајца,Мркоњиц Града....да тацнује казем "Високе Крајине" са Вама финим,културним Бањалуцанима!!!!

Name

Ре Бањалуцанин

29.08.2017 12:22

Срамотне су твоје прице, које на глупост лице. Иако си из Бањалуке види се да те хватаку муке...за тебе нема лијека од сада па довијека...

Name

А

29.08.2017 12:48

Марцета вец знану прицу пјева, ајде лати се ватрогасног црева...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ускоро

29.08.2017 13:03

Це Дрварцани заузети сва вазнија мјеста у Бањалуци па тај сто критикује Дрварцане нека се јави за посао.