Brojni požari djelo piromana?

Delegat Kluba srpskog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) Mile Marčeta izjavio je da su požari koji su već duže vremena aktivni na području opština Grahovo i Drvar djelo piromana.

Bosna i Hercegovina 28.08.2017 | 19:16
Brojni požari djelo piromana?
"Evidentno je da je koncentracija požara na ovom prostoru u posljednje vrijeme pojačana. Ako se na istom području na razmaku od nekih dva do tri kilometra pojavljuju tri do četiri potpaljena mjesta, onda to nije slučajno zapaljeno", rekao je Marčeta.  

On kaže da bi trebalo apelovati na Federalnu upravu Civilne zaštite, ali i na sve nadležne institucije da posvete više pažnje s ciljem sprečavanja požara jer je drvo glavni resurs kojim ove opštine raspolažu. 

Marčeta ističe da je pomoć stigla iz Republike Srpske, te da je načelnik opštine Istočni Drvar poslao sve raspoložive resurse za gašenje požara, kao i Šumsko gazdinstvo "Klekovača", ali da to nije dovoljno. 

On je izrazio zabrinutost da bi vatra, ako ne bude bilo kiše, mogla da zahvati duboku šumu, ali i doći do grada, što bi izazvalo nesagladive posljedice. 

Ukoliko FBiH, Republika Srpska i BiH ne mogu da se izbore sa požarima, kaže Marčeta, onda je trebalo zatražiti i međunarodnu pomoć. 

"Ako je već sada situacija sa požarima takva, onda bi se pod hitno u budžetima nadležnih institucija i ministarstava trebala naći sredstva za borbu protiv požara i sličnih elementarnih nepogoda", rekao je Marčeta.

Izvor: Srna

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Za Drvarcane

28.08.2017 17:22

Ajte Drvarčani koji ste u Banjaluci gasite požar i napravite sebi ugodan i lagodan život i Banjalučani vas Mole da se ne vraćate u Banjaluku da ostanete u Drvaru

ODGOVORITE
Name

Dado

28.08.2017 18:18

Komentar nije na mjestu...sramota...Drvarcani nisu svojom voljom dosli u Banjaluku...Vama nista nije sveto...Tamo gori SRPSKA ZEMLJA!!!

Name

Re Dado

28.08.2017 19:21

Kad je Srpska zemlja zašto se ne vratite u Srpsku i svoju zemlju, Došli ste u Banjaluku i donijeli svoju kulturu(nekulturu) i zato vas Banjalučani Mole samo da odete iz Banjaluke , ko god je iz Drvara nikada neće biti Banjalučanin i najbolje za sve da se vratite u odakle ste došli i Banjalučani vam nikada neće doći smetati da uživate u svim Drvara, samo odlazite izbBanjaluke , kad Banjalučanin kažete da ste iz Drvara bježe od vas glavom bez obzira , zato je najbolje da se vratite u svoj Drvar

Name

Dado

28.08.2017 21:01

Dragi moj Banjalucanine...nemate potrebe da nas molite da odemo...Vi nas placate da budemo ovdje,pa eto ne mozemo da odemo...bili bih srecni da odemo a da rodjeni Banjalucani dodju,a do tog srecnog vremena ako dodje moracemo se gledati "oci u oci "mi iz Drvar,Glamoca,Grahova,Petrovca,Sanskog Mosta,Kljuca,Jajca,Mrkonjic Grada....da tacnuje kazem "Visoke Krajine" sa Vama finim,kulturnim Banjalucanima!!!!

Name

Re Banjalucanin

29.08.2017 12:22

Sramotne su tvoje price, koje na glupost lice. Iako si iz Banjaluke vidi se da te hvataku muke...za tebe nema lijeka od sada pa dovijeka...

Name

A

29.08.2017 12:48

Marceta vec znanu pricu pjeva, ajde lati se vatrogasnog creva...

ODGOVORITE
Name

Uskoro

29.08.2017 13:03

Ce Drvarcani zauzeti sva vaznija mjesta u Banjaluci pa taj sto kritikuje Drvarcane neka se javi za posao.