Откривена 23 илегална мигранта

На подручју Билеће и Гацка  посљедња три дана у илегалном преласку државне границе откривена су 23 илегална мигранта, саопштила је Гранична полиција Босне и Херцеговине.

Босна и Херцеговина 28.08.2017 | 14:04
Откривена 23 илегална мигранта
Службеници Јединице граничне полиције Требиње у илегалном преласку државне границе спријечили су 13 страних држављана који су на територију Босне и Херцеговине стигли из Црне Горе. Ријеч је о држављанима Алжира, Сирије, Марока и Ирана.

Такође, у сарадњи с припадницима Полицијске станице Гацко Министарства унутрашњих послова Републике Српске, откривено је десет илегалних миграната који су изјавили да долазе из Сирије, Либије, Марока и Алжира.

Илегални мигранти су, у складу са Законом о странцима, прекршајно процесуирани и предати припадницима Службе за послове са странцима на даљње поступање.

Истовремено, службеници Јединице граничне полиције Вишеград на граничном прелазу Вардиште у суботу нису дозволили улазак шестеро држављана Туниса због неиспуњавања увјета за улазак у БиХ.

Из истог разлога службеници ЈГП-а Аеродром Сарајево у петак на лету из Истанбула нису дозволили улазак у БиХ осмерици држављана Републике Турске. У складу са Законом о странцима, уручена су им рјешења о одбијању уласка у БиХ те су враћени у Истанбул.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Коментатор

28.08.2017 17:31

па мозда зато и гори око Билеце у тој пометњи и диму надје се увјек некакав пролаз за даље

ОДГОВОРИТЕ