ПЛ: Челси надвисио Евертон!

Челсијева шпанска веза јача од бескрвног Евертона! Тибо Куртоа практично без посла у (пре)лакој победи Челсија у једном од дербија 3. кола Премијер лиге.

Фудбал 27.08.2017 | 16:45
ПЛ: Челси надвисио Евертон!
У најави један од дербија кола, а у реалности - рутина домаћина.

Бескрвна, и уморна екипа Евертона која је у четвртак играла меч против Хајдука у Сплиту, готово да није направила шансу на "Стамфорд бриџу" и суочила се са мотивисанијим ривалом који је уписао другу везану победу у првенству након шокантног пораза од Барнлија.

Тим Антонија Контеа је од првог до последњег судијског звиждука био квалитетнији тим и то је наплатио головима Сеска Фабрегаса и Алвара Морате у првом полувремену меча.

И у наставак сусрета су ушли жељни трећег поготка, али на крају:

ЧЕЛСИ - ЕВЕРТОН 2:0 (2:0)

"Плавци" су дуго покушавали да убрзају ритам меча, пошто Евертон као да је одучио да одигра најдосаднији меч без трчања и да се врати кући са бодом, а једна добра и неочекивана комбинација Алвара Морате и Сеска Фабрегаса, коју је завршио овај потоњи, прекинула је напорну представу на лепо попуњеном "Бриџу".

Мората је пробао ногом, па главом, а Сеск је из прве, спољном, погодио мрежу.

Ништа није учинио напад Евертона, који је далеко више проблема направио Ситију пре недељу дана, и тек нешто боље је то изгледало уласком Калберта-Луина, па је тако Вејн Руни "на силу" покушавао да покрене своју екипу - безуспешно.

Мората је упркос томе што је често губио лопте у борби за посед постигао нови гол за Челси, и то главом, након одличне асистенције још једног земљака Сезара Аспиликуете.

У другој утакмици недељног програма, екипе Вест Бромич Албиона и Стоук Ситија ремизирали су 1:1. После првих 45 минута игре није било голова, а онда је у наставка уследио расплет.

Вест Бром је дошао до гола предности у 61. минуту, када је на асистенцију Нијома, Џеј Родригес савладао Бутланда.

Улазак Крауча у 62. минуту испоставиће се као веома важан, пошто је ветеран у редовима Стоука у 77. минуту изједначио. Потенцијално појачање Партизана Бојан Кркић провео је свих 90 минута на клупи гостујућих играча.

После три кола Челси тако има шест бодова, док је ВБА пропустио шансу да подели прво место са Јунајтедом пошто је у другом мечу дана у истом термину само ремизирако против Стоука, пошто је Питер Крауч "поништио" погодак Џеја Родригеза.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА, 3. КОЛО:

Челси - Евертон 2:0 (2:0)
/Фабрегас 27, Мората 40/

ВБА - Стоук 1:1 (1:0)
/Родригез 61 - Крауч 78/

Ливерпул - Арсенал (17.00)
Тотенхем - Барнли (17.00)

у недељу:

Борнмут - Манчестер сити 1:2 (1:1)
/Данијелс 13 - Габријел 21, Стерлинг 90+7/

Кристал Палас - Свонси 0:2 (0:1)
/Абрахам 44, Ајев 48/

Хадерсфилд - Саутемптон 0:0

Њукасл - Вест Хем 3:0 (1:0)
/Хоселу 36, Кларк 72, Митровић 86/

Вотфорд - Брајтон 0:0

Манчестер јунајтед - Лестер 2:0 (0:0)
/Рашфорд 70, Фелаини 82/

ТАБЕЛА: Јунајтед 9, Сити 7, Хадерсфилд 7, ВБА 7, Челси 6, Вотфорд 5, Свонси 4, Ливерпул (-1) 4, Саутемптон 5, Евертон 4, Стоук 4, Лестер 3, Тотенхем (-1) 3, Арсенал (-1) 3, Барнли (-1) 3, Њукасл 3, Брајтон 1, Борнмут 0, Кристал Палас 0, Вест Хем 0.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар