PL: Čelsi nadvisio Everton!

Čelsijeva španska veza jača od beskrvnog Evertona! Tibo Kurtoa praktično bez posla u (pre)lakoj pobedi Čelsija u jednom od derbija 3. kola Premijer lige.

Fudbal 27.08.2017 | 16:45
PL: Čelsi nadvisio Everton!
U najavi jedan od derbija kola, a u realnosti - rutina domaćina.

Beskrvna, i umorna ekipa Evertona koja je u četvrtak igrala meč protiv Hajduka u Splitu, gotovo da nije napravila šansu na "Stamford bridžu" i suočila se sa motivisanijim rivalom koji je upisao drugu vezanu pobedu u prvenstvu nakon šokantnog poraza od Barnlija.

Tim Antonija Kontea je od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka bio kvalitetniji tim i to je naplatio golovima Seska Fabregasa i Alvara Morate u prvom poluvremenu meča.

I u nastavak susreta su ušli željni trećeg pogotka, ali na kraju:

ČELSI - EVERTON 2:0 (2:0)

"Plavci" su dugo pokušavali da ubrzaju ritam meča, pošto Everton kao da je odučio da odigra najdosadniji meč bez trčanja i da se vrati kući sa bodom, a jedna dobra i neočekivana kombinacija Alvara Morate i Seska Fabregasa, koju je završio ovaj potonji, prekinula je napornu predstavu na lepo popunjenom "Bridžu".

Morata je probao nogom, pa glavom, a Sesk je iz prve, spoljnom, pogodio mrežu.

Ništa nije učinio napad Evertona, koji je daleko više problema napravio Sitiju pre nedelju dana, i tek nešto bolje je to izgledalo ulaskom Kalberta-Luina, pa je tako Vejn Runi "na silu" pokušavao da pokrene svoju ekipu - bezuspešno.

Morata je uprkos tome što je često gubio lopte u borbi za posed postigao novi gol za Čelsi, i to glavom, nakon odlične asistencije još jednog zemljaka Sezara Aspilikuete.

U drugoj utakmici nedeljnog programa, ekipe Vest Bromič Albiona i Stouk Sitija remizirali su 1:1. Posle prvih 45 minuta igre nije bilo golova, a onda je u nastavka usledio rasplet.

Vest Brom je došao do gola prednosti u 61. minutu, kada je na asistenciju Nijoma, Džej Rodriges savladao Butlanda.

Ulazak Krauča u 62. minutu ispostaviće se kao veoma važan, pošto je veteran u redovima Stouka u 77. minutu izjednačio. Potencijalno pojačanje Partizana Bojan Krkić proveo je svih 90 minuta na klupi gostujućih igrača.

Posle tri kola Čelsi tako ima šest bodova, dok je VBA propustio šansu da podeli prvo mesto sa Junajtedom pošto je u drugom meču dana u istom terminu samo remizirako protiv Stouka, pošto je Piter Krauč "poništio" pogodak Džeja Rodrigeza.

PREMIJER LIGA, 3. KOLO:

Čelsi - Everton 2:0 (2:0)
/Fabregas 27, Morata 40/

VBA - Stouk 1:1 (1:0)
/Rodrigez 61 - Krauč 78/

Liverpul - Arsenal (17.00)
Totenhem - Barnli (17.00)

u nedelju:

Bornmut - Mančester siti 1:2 (1:1)
/Danijels 13 - Gabrijel 21, Sterling 90+7/

Kristal Palas - Svonsi 0:2 (0:1)
/Abraham 44, Ajev 48/

Hadersfild - Sautempton 0:0

Njukasl - Vest Hem 3:0 (1:0)
/Hoselu 36, Klark 72, Mitrović 86/

Votford - Brajton 0:0

Mančester junajted - Lester 2:0 (0:0)
/Rašford 70, Felaini 82/

TABELA: Junajted 9, Siti 7, Hadersfild 7, VBA 7, Čelsi 6, Votford 5, Svonsi 4, Liverpul (-1) 4, Sautempton 5, Everton 4, Stouk 4, Lester 3, Totenhem (-1) 3, Arsenal (-1) 3, Barnli (-1) 3, Njukasl 3, Brajton 1, Bornmut 0, Kristal Palas 0, Vest Hem 0.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar