Играјте као у Европи!

Црвено и црно-бели у одличном распложењу, после европских успеха, дочекују данашњи 155. вечити дерби (19. 00 ТВ Арена). Слути на мало голова, али. . .

Фудбал 27.08.2017 | 17:00
Играјте као у Европи!
Навијачи су претходних десет дана причали о европским искушењима Црвене звезде и Партизана, али после огромне радости и историјског успеха очекује нас најважнија утакмица у српском фудбалу – 155. Вечити дерби. Први у овој сезони што значи да ће оба тима имати шансу да се исправе и надокнаде евентуални пораз. Међутим, сви знамо колико пораз од комшија може да заболи.

Ко је фаворит и ко има веће шансе за победу увек је тешко рећи, посебно сада када су оба тима имала згуснут распоред и месец дана једним оком гледала ка Европи. Ипак, домаћин Црвена звезда има нешто већи психолошки мир због три бода предности, после Партизановог пораза од Вождовца у Хумској.

Тим Владана Милојевића овај окршај дочекује с максималним учинком (свих пет првенствених победа) и фантастичном гол разликом 16:1. Сигурно су црвено-бели добили крила после дуела са Краснодаром.
“Имамо два фантастична шпица, обојица су незгодни за ривале. Не знам како ћемо да играмо, али свакако бих највише волео да им затресу мрежу Вујадин Савић или Немања Радоњић. Надам се да ћемо подједнако бити чврсти у дуелима како у четвртак. Хоћемо да све одрадимо перфектно и окренемо се репрезентативним обавезама”, рекао је за Спортски журнал Филип Стојковић.

Ипак, прича о психолошком миру и бодовној предности је један део приче. Други иде на воденицу Партизана. Црно-бели су последњи пут поражени у вечитом дербију у фебруару 2016. године. Било је 2:1 за црвено-беле у Хумској. Од тада Парни ваљак има два тријумфа и један реми, уз победу у финалу купа која је заокружила блиставу сезону Марка Николића и прошлогодишиње генерације фудбалера из Хумске. Дакле, црвено-бели ће желети да прекину лош низ у сударима с најљућим ривалом.
“Убедљива победа над Видеотоном ће нам дати у крила у дербију. Овакве утакмице волим да играм. Данас ће бити велики меч за обе екипе, да видимо ко је тренутно бољи и ко има јачи карактер. Не познајем никога из табора Звезде, потпуно је све то ново за мене. Атмосфера током дербија је баш добра, то ми се допада”, истакао је Сејдуба Сума за Ало

Чињеница је да ће оба тима бити уморна. И да гледајући шта су све прошли не би имали ништа против да се недељни сусрет на Маракани заврши ремијем. Тако изгледа на папиру, али није то филозофија двојице стручњака Владана Милојевића и Мирослава Ђукића. Некада сјајном либеру репрезентације биће ово пети вечити дерби – у првом мандату је уписао победу, реми и два пораза (има један неуспех и у купу). Са друге стране Владан Милојевић ће бити дебитант.

На три од четири последња вечита дербија у првенству дошла су 0-2 гола. У том опсегу су завршена два од претходна три сусрета црно-белих. Са друге стране, на претходних пет мечева Црвене звезде дошло је 3 +. Црвена звезда има много више успеха у Љутице Богдана од Партизана, али је то не чини фаворитом.

Најреалније је да видимо обазриву представу, те да поново буде 0-2 гола. Врло је реално и X на полувремену.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, СЕДМО КОЛО

Петак:

Рад - Чукарички 0:1 (0:0)
/Мудрински 65/

Субота

Земун - Бачка 1:1 (1:0)
/Ласицкас 37 - Шарац 89/

Вождовац - Мачва 0:2 (0:1)
/Матић 14, Гемовић 90/

Војводина - Спартак 0:5 (0:1)
/Ивановић 33, 69, Николић 54 пен, 81, Чечарић 88/

Напредак - Јавор 2:1 (1:1)
/Шљивић 37 пен, Вулић 61 - Каришик 23/

Младост - Борац 4:1 (1:0)
/Трифуновић 38, 55 пен, Пејовић 70, Оташевић 77 аг - Трипковић 87/

Раднички Ниш - Радник 2:2 (1:1)
/Арсић 14, Павков 54 - Ивановић 40, Пуровић 75/

Недеља

19.00: Црвена звезда - Партизан 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар