Igrajte kao u Evropi!

Crveno i crno-beli u odličnom rasploženju, posle evropskih uspeha, dočekuju današnji 155. večiti derbi (19. 00 TV Arena). Sluti na malo golova, ali. . .

Fudbal 27.08.2017 | 17:00
Igrajte kao u Evropi!
Navijači su prethodnih deset dana pričali o evropskim iskušenjima Crvene zvezde i Partizana, ali posle ogromne radosti i istorijskog uspeha očekuje nas najvažnija utakmica u srpskom fudbalu – 155. Večiti derbi. Prvi u ovoj sezoni što znači da će oba tima imati šansu da se isprave i nadoknade eventualni poraz. Međutim, svi znamo koliko poraz od komšija može da zaboli.

Ko je favorit i ko ima veće šanse za pobedu uvek je teško reći, posebno sada kada su oba tima imala zgusnut raspored i mesec dana jednim okom gledala ka Evropi. Ipak, domaćin Crvena zvezda ima nešto veći psihološki mir zbog tri boda prednosti, posle Partizanovog poraza od Voždovca u Humskoj.

Tim Vladana Milojevića ovaj okršaj dočekuje s maksimalnim učinkom (svih pet prvenstvenih pobeda) i fantastičnom gol razlikom 16:1. Sigurno su crveno-beli dobili krila posle duela sa Krasnodarom.
“Imamo dva fantastična špica, obojica su nezgodni za rivale. Ne znam kako ćemo da igramo, ali svakako bih najviše voleo da im zatresu mrežu Vujadin Savić ili Nemanja Radonjić. Nadam se da ćemo podjednako biti čvrsti u duelima kako u četvrtak. Hoćemo da sve odradimo perfektno i okrenemo se reprezentativnim obavezama”, rekao je za Sportski žurnal Filip Stojković.

Ipak, priča o psihološkom miru i bodovnoj prednosti je jedan deo priče. Drugi ide na vodenicu Partizana. Crno-beli su poslednji put poraženi u večitom derbiju u februaru 2016. godine. Bilo je 2:1 za crveno-bele u Humskoj. Od tada Parni valjak ima dva trijumfa i jedan remi, uz pobedu u finalu kupa koja je zaokružila blistavu sezonu Marka Nikolića i prošlogodišinje generacije fudbalera iz Humske. Dakle, crveno-beli će želeti da prekinu loš niz u sudarima s najljućim rivalom.
“Ubedljiva pobeda nad Videotonom će nam dati u krila u derbiju. Ovakve utakmice volim da igram. Danas će biti veliki meč za obe ekipe, da vidimo ko je trenutno bolji i ko ima jači karakter. Ne poznajem nikoga iz tabora Zvezde, potpuno je sve to novo za mene. Atmosfera tokom derbija je baš dobra, to mi se dopada”, istakao je Sejduba Suma za Alo

Činjenica je da će oba tima biti umorna. I da gledajući šta su sve prošli ne bi imali ništa protiv da se nedeljni susret na Marakani završi remijem. Tako izgleda na papiru, ali nije to filozofija dvojice stručnjaka Vladana Milojevića i Miroslava Đukića. Nekada sjajnom liberu reprezentacije biće ovo peti večiti derbi – u prvom mandatu je upisao pobedu, remi i dva poraza (ima jedan neuspeh i u kupu). Sa druge strane Vladan Milojević će biti debitant.

Na tri od četiri poslednja večita derbija u prvenstvu došla su 0-2 gola. U tom opsegu su završena dva od prethodna tri susreta crno-belih. Sa druge strane, na prethodnih pet mečeva Crvene zvezde došlo je 3 +. Crvena zvezda ima mnogo više uspeha u Ljutice Bogdana od Partizana, ali je to ne čini favoritom.

Najrealnije je da vidimo obazrivu predstavu, te da ponovo bude 0-2 gola. Vrlo je realno i X na poluvremenu.

SUPERLIGA SRBIJE, SEDMO KOLO

Petak:

Rad - Čukarički 0:1 (0:0)
/Mudrinski 65/

Subota

Zemun - Bačka 1:1 (1:0)
/Lasickas 37 - Šarac 89/

Voždovac - Mačva 0:2 (0:1)
/Matić 14, Gemović 90/

Vojvodina - Spartak 0:5 (0:1)
/Ivanović 33, 69, Nikolić 54 pen, 81, Čečarić 88/

Napredak - Javor 2:1 (1:1)
/Šljivić 37 pen, Vulić 61 - Karišik 23/

Mladost - Borac 4:1 (1:0)
/Trifunović 38, 55 pen, Pejović 70, Otašević 77 ag - Tripković 87/

Radnički Niš - Radnik 2:2 (1:1)
/Arsić 14, Pavkov 54 - Ivanović 40, Purović 75/

Nedelja

19.00: Crvena zvezda - Partizan 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar