Партизан - тим за дерби...

Дошло време да Ђукић уради што још ниједном није! Све зависи од штопера. . .

Фудбал 27.08.2017 | 14:15
Партизан - тим за дерби...
Време за дерби. И за „преписивање“.

Откако се после десет година вратио на клупу Партизана, још се није десило да Мирослав Ђукић у две везане утакмице пошаље на терен идентичних 11, мада би, како сад ствари стоје, то могло да се промени у 155. вечитом дербију, па да црно-бели против Црвене звезде (19.00, ТВ Аренаспорт 1) заиграју у истом саставу који је пре само три дана у Мађарској осигурао пласман у Лигу Европе.

Све уз услов да Бојан Остојић, комадант одбране црно-белих, који је од почетка сезоне одиграо сваку утакмицу по 90 минута, буде спреман за светковину српског фудбала. Он је одмах после реванша са Видеотоном пријаву повреду примицача, а лекарски тим првака државе непрестано ради на томе да га опорави. Остојић је и јуче био на терапијама, очекује се да „стисне зубе“ и изгура овај меч од великог значаја, јер после њега следи репрезентативна пауза, па ће имати времена да у потпуности залечи повреду.

Ако Остојић буде спреман играће на месту левог штопера у тандему са Немањом Р. Милетићем, а та комбинација, све са Владимиром Стојковићем међу стативама, деловала је сигурно у двомечу последњег елиминационог кола за пласман у Лигу Европе и даје навијачима за право да ће издржати и налете црвено-белих. Уколико, пак, Остојић не буде могао на терен, мењаће га Лазар Ћирковић и то ће онда бити једина рокада у односу на стартере из Фелчута.

Једина, јер се све остало мање-више зна. Стојковић ће данас бранити први пут првенствену утакмицу у Србију још од 7. децембра 2013, бековске позиције зацементирали су заменик капитена Мирослав Вулићевић и Немања Г. Милетић, а издање на Панчо арени уверило је Ђукића да Милан Радин и Евертон Луиз могу да играју сјајно у тандему.

Уосталом, њих двојица су били пројектовани да почну и први сусрет са мађарским представником, а како због повреде стручни штаб не може да рачуна на Марка Јевтовић, а Небојша Косовић још није фит, извесно је да ће два „хрта“ за које Гробари ових дана причају како би „заједно требало да иду и у продавницу“ имати задатак да разграде игру екипе Владана Милојевића.

За офанзивне креације биће задужени Марко Јанковић и Сејдуба Сума, што ће бити пети везани пут да крећу заједно по крилима, док навијачи Партизана највише очекују од нападача. Урош Ђурђевић данас игра последњу утакмицу за клуб који га је вратио у фудбалски живот и како кажу његови саграчи „мотивисан је да покида“, док ће мало иза њега дејствовати Леандре Тавамба, са задатком да буде „таргет мен“, као на последњем дербију, кад је малтене сам носио на леђима одбрану Црвене звезде и био убедљиво најбољи појединац у победи од 3:1.

Ако све буде у складу са најавама из „Земунела“, Партизан би од 19.00 на терен стадиона „Рајко Митић“ требало да истрчи у следећем саставу: Стојковић - Вулићевић, Немања Р. Милетић, Остојић, Немања Г. Милетић - Радин, Евертон - Јанковић, Тавамба, Сума - Ђурђевић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар