Partizan - tim za derbi...

Došlo vreme da Đukić uradi što još nijednom nije! Sve zavisi od štopera. . .

Fudbal 27.08.2017 | 14:15
Partizan - tim za derbi...
Vreme za derbi. I za „prepisivanje“.

Otkako se posle deset godina vratio na klupu Partizana, još se nije desilo da Miroslav Đukić u dve vezane utakmice pošalje na teren identičnih 11, mada bi, kako sad stvari stoje, to moglo da se promeni u 155. večitom derbiju, pa da crno-beli protiv Crvene zvezde (19.00, TV Arenasport 1) zaigraju u istom sastavu koji je pre samo tri dana u Mađarskoj osigurao plasman u Ligu Evrope.

Sve uz uslov da Bojan Ostojić, komadant odbrane crno-belih, koji je od početka sezone odigrao svaku utakmicu po 90 minuta, bude spreman za svetkovinu srpskog fudbala. On je odmah posle revanša sa Videotonom prijavu povredu primicača, a lekarski tim prvaka države neprestano radi na tome da ga oporavi. Ostojić je i juče bio na terapijama, očekuje se da „stisne zube“ i izgura ovaj meč od velikog značaja, jer posle njega sledi reprezentativna pauza, pa će imati vremena da u potpunosti zaleči povredu.

Ako Ostojić bude spreman igraće na mestu levog štopera u tandemu sa Nemanjom R. Miletićem, a ta kombinacija, sve sa Vladimirom Stojkovićem među stativama, delovala je sigurno u dvomeču poslednjeg eliminacionog kola za plasman u Ligu Evrope i daje navijačima za pravo da će izdržati i nalete crveno-belih. Ukoliko, pak, Ostojić ne bude mogao na teren, menjaće ga Lazar Ćirković i to će onda biti jedina rokada u odnosu na startere iz Felčuta.

Jedina, jer se sve ostalo manje-više zna. Stojković će danas braniti prvi put prvenstvenu utakmicu u Srbiju još od 7. decembra 2013, bekovske pozicije zacementirali su zamenik kapitena Miroslav Vulićević i Nemanja G. Miletić, a izdanje na Pančo areni uverilo je Đukića da Milan Radin i Everton Luiz mogu da igraju sjajno u tandemu.

Uostalom, njih dvojica su bili projektovani da počnu i prvi susret sa mađarskim predstavnikom, a kako zbog povrede stručni štab ne može da računa na Marka Jevtović, a Nebojša Kosović još nije fit, izvesno je da će dva „hrta“ za koje Grobari ovih dana pričaju kako bi „zajedno trebalo da idu i u prodavnicu“ imati zadatak da razgrade igru ekipe Vladana Milojevića.

Za ofanzivne kreacije biće zaduženi Marko Janković i Sejduba Suma, što će biti peti vezani put da kreću zajedno po krilima, dok navijači Partizana najviše očekuju od napadača. Uroš Đurđević danas igra poslednju utakmicu za klub koji ga je vratio u fudbalski život i kako kažu njegovi sagrači „motivisan je da pokida“, dok će malo iza njega dejstvovati Leandre Tavamba, sa zadatkom da bude „target men“, kao na poslednjem derbiju, kad je maltene sam nosio na leđima odbranu Crvene zvezde i bio ubedljivo najbolji pojedinac u pobedi od 3:1.

Ako sve bude u skladu sa najavama iz „Zemunela“, Partizan bi od 19.00 na teren stadiona „Rajko Mitić“ trebalo da istrči u sledećem sastavu: Stojković - Vulićević, Nemanja R. Miletić, Ostojić, Nemanja G. Miletić - Radin, Everton - Janković, Tavamba, Suma - Đurđević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar