Звезда - тим за 155. дерби...

Веза као никада раније, велики испит за Марка Гобељића! У поставу се враћа Дамијан Ле Талек, Милојевић са једним нападачем.

Фудбал 27.08.2017 | 14:00
Звезда - тим за 155. дерби...
Гледајући папир, тржишну вредност играча и заоставштину у црвено-белом дресу тренер Владан Милојевић има могућност да на данашњи мегдан Партизану (19.00, ТВ Арена) изведе јачи тим у односу на онај који се супротставио Краснодару. Поново је у конкуренцији Дамијан Ле Талек, шансу ће од првог минута да добије најновије појачање клуба са Маракане Ненад Крстичић...

Дакле, шири кадар, али не треба сметнути са ума чињеницу да су црвено-бели емотивно испражњени после пласмана за Лигу Европе. Рећи ће неко да дерби не признаје умор! Ако је тако највећи проблем Владан Милојевић је имао на позицији левог бека.

Стартер у европским мечевима Милан Родић је обновио повреду прста против Руса, повреда је из ритма избацила и Душана Анђелковића. Популарни Џин је одрадио последњи тренинг, биће на клупи, али је стручни штаб одлучио да не ризикује. Место крај леве аут линије заузеће Звездин универзалац Марко Гобељић.

Он ће бити један од Звездиних дебитаната у најважнијој утакмици српског фудбала. Током мечеве са Краснодаром Гобељић је одлично глумио левог бека, али сада га очекује још важнији испит. Посебно, јер ће се укрстити са једним од најкреативнијих играча Партизана Марком Јанковићем.

Везни ред Црвене звезде изгледаће као никада раније у овој сезони. Логично: први пут на терену биће Ненад Крстичић. Иако је тек неколико дана становник Звездине свлачионице на Маракани много очекују од њега. Дојучерашњи члан Алавеса играће у тандему са Доналдом, испред ће бити Гелор Канга. На десној страни партнер Филипу Стојковићу биће  Славољуб Срнић.

Мала дилема била је на левом крилу. На тој позицији пројектован је Немања Радоњић. Млади репрезентативац Србије се жалио на исцрпљеност и умор, али према последњим информацијама требало би да буде на терену од првог минута. Ако дође до преокрета спреман је Лука Аџић.

У шпицу ће дејствовати Боаћи, док ће поново централни одбрамбени тандем чинити Дамијан Ле Талек и Вујадин Савић.

Дакле, Црвена звезда би дуел са Партизаном требало да почне у следећем саставу (4-2-3-1): Борјан - Стојковић, Савић, Ле Талек, Гобељић - Крстичић, Доналд - Срнић, Канга, Радоњић - Боаћи.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар