Zvezda - tim za 155. derbi...

Veza kao nikada ranije, veliki ispit za Marka Gobeljića! U postavu se vraća Damijan Le Talek, Milojević sa jednim napadačem.

Fudbal 27.08.2017 | 14:00
Zvezda - tim za 155. derbi...
Gledajući papir, tržišnu vrednost igrača i zaostavštinu u crveno-belom dresu trener Vladan Milojević ima mogućnost da na današnji megdan Partizanu (19.00, TV Arena) izvede jači tim u odnosu na onaj koji se suprotstavio Krasnodaru. Ponovo je u konkurenciji Damijan Le Talek, šansu će od prvog minuta da dobije najnovije pojačanje kluba sa Marakane Nenad Krstičić...

Dakle, širi kadar, ali ne treba smetnuti sa uma činjenicu da su crveno-beli emotivno ispražnjeni posle plasmana za Ligu Evrope. Reći će neko da derbi ne priznaje umor! Ako je tako najveći problem Vladan Milojević je imao na poziciji levog beka.

Starter u evropskim mečevima Milan Rodić je obnovio povredu prsta protiv Rusa, povreda je iz ritma izbacila i Dušana Anđelkovića. Popularni Džin je odradio poslednji trening, biće na klupi, ali je stručni štab odlučio da ne rizikuje. Mesto kraj leve aut linije zauzeće Zvezdin univerzalac Marko Gobeljić.

On će biti jedan od Zvezdinih debitanata u najvažnijoj utakmici srpskog fudbala. Tokom mečeve sa Krasnodarom Gobeljić je odlično glumio levog beka, ali sada ga očekuje još važniji ispit. Posebno, jer će se ukrstiti sa jednim od najkreativnijih igrača Partizana Markom Jankovićem.

Vezni red Crvene zvezde izgledaće kao nikada ranije u ovoj sezoni. Logično: prvi put na terenu biće Nenad Krstičić. Iako je tek nekoliko dana stanovnik Zvezdine svlačionice na Marakani mnogo očekuju od njega. Dojučerašnji član Alavesa igraće u tandemu sa Donaldom, ispred će biti Gelor Kanga. Na desnoj strani partner Filipu Stojkoviću biće  Slavoljub Srnić.

Mala dilema bila je na levom krilu. Na toj poziciji projektovan je Nemanja Radonjić. Mladi reprezentativac Srbije se žalio na iscrpljenost i umor, ali prema poslednjim informacijama trebalo bi da bude na terenu od prvog minuta. Ako dođe do preokreta spreman je Luka Adžić.

U špicu će dejstvovati Boaći, dok će ponovo centralni odbrambeni tandem činiti Damijan Le Talek i Vujadin Savić.

Dakle, Crvena zvezda bi duel sa Partizanom trebalo da počne u sledećem sastavu (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Gobeljić - Krstičić, Donald - Srnić, Kanga, Radonjić - Boaći.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar