ИТА - најава: Нека поново буде утакмица сезоне!

Да ли Тоти и Спалети имају неизмирене рачуне? Рома и Интер протеклих година играли најбоље мечеве Серије А, сви се надају да ће тако бити и вечерас на Олимпику.

Фудбал 26.08.2017 | 13:45
ИТА - најава: Нека поново буде утакмица сезоне!
Серија А тек што је почела, а већ у другом колу гледаћемо први велики дерби у овој сезони. Рома и Интер ће одмерити снаге на римском Олимпику (20.45, Аренаспорт 4) и јасно показати тренутну ситуацију у својим редовима.

Оба тима су славила на отварању сезоне, Вучица на врућем гостовању у Бергаму захваљујући сјајном голу Александра Коларова, док су Неразури били прилично убедљиви против Фјорентине (3:0) на Ђузепе Меаци. Ипак, овај меч ће бити знатно другачији и тежи за саставе Еузебија ди Франческа и Лучана Спалетија.

Интеров главни адут би могао да буде управо Спалети, који добро познаје све врлине и мане свог доскорашњег тима, мада је Ди Франческо већ донекле успео да примени своју филозофију игре.

„Очекујем бољу игру свог тима у односу на ону у Бергаму, да одиграмо знатно квалитетније, посебно у офанзивним акцијама. Са играчима сам почео да радим 16. јула, сада је све на знатно боље изгледа. Флоренци ће вечерас бити са нама, можда буде и играо никада се не зна. Спалети је прошле сезоне радио сјајан посао, потписао бих да освојимо рекордних 87 поена као прошле сезоне, ове би то вероватно значило освајање Скудета“, рекао је Ди Франческо.

Два тима јесу остварила важне победе на старту, али им је форма још увек прилично далеко од жељене. У одбранама доста шкрипи, па неће бити изненађење уколико будемо гледали утакмицу с великим бројем голова, што је и традиција њихових међусобних окршаја.

„Утакмице са Ромом ће бити наш тест, мораћемо да одиграмо као тим, иначе се нећемо прославити“, рекао је Спалети, који се у свом последњем мандату у Риму није имао блистав однос са Тотијем, али зато јесте са одсталим играчима.

„Волим све, чак и њега. Рекао сам му све што сам морао да му кажем. Он ће увек бити део мог срца. Између мене и њега не постоје неизмирени рачуни, бићу срећан када га будем срео. Гледао сам га на жребу Лиге шампиона, надам се да је то све оно што је желео да се догоди“, рекао

Рома и Интер су претходних година играли можда и најзанимљиве мечеве у читавој сезони, а знало је да падне и по шест голова. Вучица од великог ривала није поражена у последња три меча (две победе и реми). Ипак, Роми ће у овој утакмици недостајати повређени Емерсон, Карсдорп, Бруно Перес и Нура, па ће на десни бок силом прилика Жуан Жесус. Интер не рачуна само на Сантона.

РОМА - ИНТЕР (20.45)

Стадион: Олимпико
Капацитер: 70.634
Судија: Масимо Ирати

РОМА (4-3-3): Алисон - Жесус, Манолас, Фацио, Коларов - Најнголан, Де Роси, Стротман - Дефрел, Џеко, Пероти.

ИНТЕР (4-2-3-1): Хандановић - Д'Амброзио, Миранда, Скринијар, Нагатомо - Весино, Гаљардини - Кандрева, Валеро, Перишић - Икарди.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар