ITA - najava: Neka ponovo bude utakmica sezone!

Da li Toti i Spaleti imaju neizmirene račune? Roma i Inter proteklih godina igrali najbolje mečeve Serije A, svi se nadaju da će tako biti i večeras na Olimpiku.

Fudbal 26.08.2017 | 13:45
ITA - najava: Neka ponovo bude utakmica sezone!
Serija A tek što je počela, a već u drugom kolu gledaćemo prvi veliki derbi u ovoj sezoni. Roma i Inter će odmeriti snage na rimskom Olimpiku (20.45, Arenasport 4) i jasno pokazati trenutnu situaciju u svojim redovima.

Oba tima su slavila na otvaranju sezone, Vučica na vrućem gostovanju u Bergamu zahvaljujući sjajnom golu Aleksandra Kolarova, dok su Nerazuri bili prilično ubedljivi protiv Fjorentine (3:0) na Đuzepe Meaci. Ipak, ovaj meč će biti znatno drugačiji i teži za sastave Euzebija di Frančeska i Lučana Spaletija.

Interov glavni adut bi mogao da bude upravo Spaleti, koji dobro poznaje sve vrline i mane svog doskorašnjeg tima, mada je Di Frančesko već donekle uspeo da primeni svoju filozofiju igre.

„Očekujem bolju igru svog tima u odnosu na onu u Bergamu, da odigramo znatno kvalitetnije, posebno u ofanzivnim akcijama. Sa igračima sam počeo da radim 16. jula, sada je sve na znatno bolje izgleda. Florenci će večeras biti sa nama, možda bude i igrao nikada se ne zna. Spaleti je prošle sezone radio sjajan posao, potpisao bih da osvojimo rekordnih 87 poena kao prošle sezone, ove bi to verovatno značilo osvajanje Skudeta“, rekao je Di Frančesko.

Dva tima jesu ostvarila važne pobede na startu, ali im je forma još uvek prilično daleko od željene. U odbranama dosta škripi, pa neće biti iznenađenje ukoliko budemo gledali utakmicu s velikim brojem golova, što je i tradicija njihovih međusobnih okršaja.

„Utakmice sa Romom će biti naš test, moraćemo da odigramo kao tim, inače se nećemo proslaviti“, rekao je Spaleti, koji se u svom poslednjem mandatu u Rimu nije imao blistav odnos sa Totijem, ali zato jeste sa odstalim igračima.

„Volim sve, čak i njega. Rekao sam mu sve što sam morao da mu kažem. On će uvek biti deo mog srca. Između mene i njega ne postoje neizmireni računi, biću srećan kada ga budem sreo. Gledao sam ga na žrebu Lige šampiona, nadam se da je to sve ono što je želeo da se dogodi“, rekao

Roma i Inter su prethodnih godina igrali možda i najzanimljive mečeve u čitavoj sezoni, a znalo je da padne i po šest golova. Vučica od velikog rivala nije poražena u poslednja tri meča (dve pobede i remi). Ipak, Romi će u ovoj utakmici nedostajati povređeni Emerson, Karsdorp, Bruno Peres i Nura, pa će na desni bok silom prilika Žuan Žesus. Inter ne računa samo na Santona.

ROMA - INTER (20.45)

Stadion: Olimpiko
Kapaciter: 70.634
Sudija: Masimo Irati

ROMA (4-3-3): Alison - Žesus, Manolas, Facio, Kolarov - Najngolan, De Rosi, Strotman - Defrel, Džeko, Peroti.

INTER (4-2-3-1): Handanović - D'Ambrozio, Miranda, Skrinijar, Nagatomo - Vesino, Galjardini - Kandreva, Valero, Perišić - Ikardi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar