Партизанова „операција штопер“...!

Митровић је тај! Кад није могао на почетку, може пред крај прелазног рока! Тошић и Антонов под ознаком „готово“, остао је још нападач. . .

Фудбал 27.08.2017 | 16:00
Партизанова „операција штопер“...!
Прелазни рок у Партизану тек сад добија на динамици. Пласманом у групну фазу Лиге Европе црно-бели су напрасно постали клуб у који многи желе, али је првак Србије у још бољој ситуацији, јер може да бира. А како ствари стоје изабрао је да нови штопер буде – Милан Митровић.

Реч је о 29-годишњем дефанзивцу, с четворогодишњим стажом у Мерсину из Турске, означеном још у јуну као потенцијалним појачањем екипе Мирослава Ђукића. Тад договор није постигнут, јер је рођени Прокупчанин обавестио руководиоце Парног ваљка да најпре жели да саслуша понуде из иностранства. То је било време у коме је као једно од решења за последњу линију фигурирао и Марко Симић. На крају је повремени репрезентативац Црне Горе отишао у Пахтакор из Ташкента, док је са Митровићем одржаван контакт, после доласка Немање Р. Милетића, направљен такав споразум да му се сарадња понуди уколико црно-бели обезбеде европску јесен, а он у том тренутку не буде имао нови клуб.

Како је у четвртак вече испуњен први, а у међувремену није „оборен“ други услов, дошло је до интензивирања преговора и како сад ствари стоје Милан Митровић је прихватио да се врати у српски фудбал. Он би можда већ у понедељак, дан после вечитог дербија, требало да допутује у Београд и озванични сарадњу са Партизаном, који ће тако добити опцију више у дефанзивној линији.

Потреба за још једним штопером – а да поменемо и да је опција био и Богдан Планић, на крају потписник за Стеауу – јавила се услед сазнања да ће клуб из Хумске 1 у наставку сезоне играти на три фронта. До одласка на зимску паузу на програму су још 25 утакмица, а с обзиром на могуће картоне или повреде, челници клуба су решили да прошире кадар и понуде Ђукићу опцију више, уз стародесеоце Бојана Остојића, Лазара Ћирковића и новајлију Немању Р. Милетића, уз које би стасавале младе снаге попут Страхиње Бошњака и Светозара Марковића. Поготово што је спортски сектор поучен лошим искуством из јесени 2015. кад је велики број бодова у Суперлиги „просут“ баш зато што није имао довољно играча за ротацију у последњој линији.

Подсетимо, Милан Митовић је каријеру почео  млађим категоријама Земуна, за који је играо четири године као првотимац, две сезоне провео је у Раду, да би 2013. прешао у Мерсин и одиграо 142 утаикмице (дао 12 голова). Последњег дана јуна му је истекао уговор са Турцима, недавно је имао позив још једног друголигаша Гиресунспора (чији је члан Немања Томић), али до договора није дошло.

Под условом да не буде обрта, Митровић ће наставити серију потписа у Партизану. На почетку прелазног рока ангажовани су везиста Данило Пантић (Челси, позајмица) и штопер Немања Р. Милетић (Вестерло), средином јула стигао је офанзивац Сејдуба Сума (Слован), у августу нападач Теофилус Соломон (Ријека, позајмица), непосредно пред двомеч са Видеотоном голман Владимир Стојковић (слободан играч), а пред вратима су леви бек Немања Антонов (Грасхиоперс, позајмица) и најзвучније појачање Зоран Бамби Тошић(слободан играч)...

Њих двојица би могли да потпишу у току дана, а ако не ове суботе, онда у понедељак, после вечитог дербија.

А за крај прелазног рока чека се нападач који би требало да замени Уроша Ђурђевића, с обзиром да се најбољи стрелац Суперлиге из минуле сезоне сели највероватније у Олимпијакос. На помен новог шпица у Хумској су закопчани, али данима поручују навијачима:

„Стрпите се, бићете одушевљени“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар