Partizanova „operacija štoper“...!

Mitrović je taj! Kad nije mogao na početku, može pred kraj prelaznog roka! Tošić i Antonov pod oznakom „gotovo“, ostao je još napadač. . .

Fudbal 27.08.2017 | 16:00
Partizanova „operacija štoper“...!
Prelazni rok u Partizanu tek sad dobija na dinamici. Plasmanom u grupnu fazu Lige Evrope crno-beli su naprasno postali klub u koji mnogi žele, ali je prvak Srbije u još boljoj situaciji, jer može da bira. A kako stvari stoje izabrao je da novi štoper bude – Milan Mitrović.

Reč je o 29-godišnjem defanzivcu, s četvorogodišnjim stažom u Mersinu iz Turske, označenom još u junu kao potencijalnim pojačanjem ekipe Miroslava Đukića. Tad dogovor nije postignut, jer je rođeni Prokupčanin obavestio rukovodioce Parnog valjka da najpre želi da sasluša ponude iz inostranstva. To je bilo vreme u kome je kao jedno od rešenja za poslednju liniju figurirao i Marko Simić. Na kraju je povremeni reprezentativac Crne Gore otišao u Pahtakor iz Taškenta, dok je sa Mitrovićem održavan kontakt, posle dolaska Nemanje R. Miletića, napravljen takav sporazum da mu se saradnja ponudi ukoliko crno-beli obezbede evropsku jesen, a on u tom trenutku ne bude imao novi klub.

Kako je u četvrtak veče ispunjen prvi, a u međuvremenu nije „oboren“ drugi uslov, došlo je do intenziviranja pregovora i kako sad stvari stoje Milan Mitrović je prihvatio da se vrati u srpski fudbal. On bi možda već u ponedeljak, dan posle večitog derbija, trebalo da doputuje u Beograd i ozvanični saradnju sa Partizanom, koji će tako dobiti opciju više u defanzivnoj liniji.

Potreba za još jednim štoperom – a da pomenemo i da je opcija bio i Bogdan Planić, na kraju potpisnik za Steauu – javila se usled saznanja da će klub iz Humske 1 u nastavku sezone igrati na tri fronta. Do odlaska na zimsku pauzu na programu su još 25 utakmica, a s obzirom na moguće kartone ili povrede, čelnici kluba su rešili da prošire kadar i ponude Đukiću opciju više, uz starodeseoce Bojana Ostojića, Lazara Ćirkovića i novajliju Nemanju R. Miletića, uz koje bi stasavale mlade snage poput Strahinje Bošnjaka i Svetozara Markovića. Pogotovo što je sportski sektor poučen lošim iskustvom iz jeseni 2015. kad je veliki broj bodova u Superligi „prosut“ baš zato što nije imao dovoljno igrača za rotaciju u poslednjoj liniji.

Podsetimo, Milan Mitović je karijeru počeo  mlađim kategorijama Zemuna, za koji je igrao četiri godine kao prvotimac, dve sezone proveo je u Radu, da bi 2013. prešao u Mersin i odigrao 142 utaikmice (dao 12 golova). Poslednjeg dana juna mu je istekao ugovor sa Turcima, nedavno je imao poziv još jednog drugoligaša Giresunspora (čiji je član Nemanja Tomić), ali do dogovora nije došlo.

Pod uslovom da ne bude obrta, Mitrović će nastaviti seriju potpisa u Partizanu. Na početku prelaznog roka angažovani su vezista Danilo Pantić (Čelsi, pozajmica) i štoper Nemanja R. Miletić (Vesterlo), sredinom jula stigao je ofanzivac Sejduba Suma (Slovan), u avgustu napadač Teofilus Solomon (Rijeka, pozajmica), neposredno pred dvomeč sa Videotonom golman Vladimir Stojković (slobodan igrač), a pred vratima su levi bek Nemanja Antonov (Grashiopers, pozajmica) i najzvučnije pojačanje Zoran Bambi Tošić(slobodan igrač)...

Njih dvojica bi mogli da potpišu u toku dana, a ako ne ove subote, onda u ponedeljak, posle večitog derbija.

A za kraj prelaznog roka čeka se napadač koji bi trebalo da zameni Uroša Đurđevića, s obzirom da se najbolji strelac Superlige iz minule sezone seli najverovatnije u Olimpijakos. Na pomen novog špica u Humskoj su zakopčani, ali danima poručuju navijačima:

„Strpite se, bićete oduševljeni“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar