Фалсификатом до радне дозволе?

Приликом подношења захтјева за радне дозволе или визе у Амбасади Њемачке у Сарајеву, а за које је потребно приложити доказе о одређеном нивоу знања њемачког језика, појавили су се фалсификовани сертификати које подносиоци доносе са собом, упозоравају из Амбасаде Њемачке.

Босна и Херцеговина 26.08.2017 | 09:34
Фалсификатом до радне дозволе?
Како наводе, сви подносиоци захтјева који се у Амбасади појаве са фалсификованим сертификатима добиће одбијеницу.

Како су истакли, Амбасада указује на то да центри за испитивање "Јобцентар Маглај" и "Јобцентар Брчко" рекламирају да припадају телц центрима за испитивање, а што је, како наводе, ступањем у контакт са Централом телц демантовано.

"Осим тога, оба центра за испитивање наводе да обављају ТестДАФ - испите. Једина установа која у БиХ посједује лиценцу за обављање ТестДАФ - испита је 'Гоетхе институт'", навели су они. Напомињемо да су ТестДАФ испити које спроводи ТестДАФ институт из Хагена у Њемачкој, и саставни је дио Универзитета за учење на даљину Хаген.

Ова институција има тијесну сарадњу са Њемачком службом за академску размјену ДААД, која је присутна на већини бх. универзитета. Телц центри су школе језика које су добиле сертификат од централе у Њемачкој да могу издавати језичке сертификате за десет свјетских језика, а тренутно је у понуди 80 различитих тестова.

Постоји више од 2.000 телц партнера који су добили сертификате широм свијета, више од 150 телц едукатора, као и више од 13.000 лиценцираних лица овлаштених за провођење језичких тестова. Покушали смо ступити у контакт са "Јобцентрима" у Маглају и Брчком, међутим на број телефона у Маглају нико се није јављао, а за центар у Брчком број телефона нисмо успјели ни наћи.

Извор: Независне новине

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Само напријед

26.08.2017 08:09

Сиротиња нема други излаз за бијег из овог смрада него да се угледа на водеце структуре и преваром покуса отици сто многима и на разне нацине успјева...Благо свима који су успјели а овима који покусавају и имају и најмању сансу за то,зелим сву срецу и неја не одустају..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТАТИН СИН

26.08.2017 10:18

Бјезмо СВИ СВИ одмах само да банда не Крене за нама треба оградити РС кад оде народ да остану политицари И њихове породице а потом закљуцати врата нек буду сами И Спириц коме треба одузети Стан у Бецу

Name

Бјежанија

26.08.2017 11:26

Сиротиња заиста нема другог излаза. Али зашто? Њемачка је (заједно са САД-ом, Енглеском, Аустријом, Ватиканом) растурила бившу државу, произвела ратове и побринула се да на власт дођу окупациони намјесници. Тренутне намјеснике видите када упалите телевизију или отворите новине. Њихов задатак је да све униште и обезвриједе, па тако и перспективу и цијену радне снаге. А њемачкој индустрији треба управо бијела радна снага која ће радити (јер нема другог излаза) за мање од неког Њемца. А онда ће, када се овдије све довоеде од руба пропасти и када се број становника сведе на "разумну мјеру", да "изненада" открију неку руду, велике залихе чисте воде или неки други ресурс који им треба (а о коме народ данас нема појма). Наравно, њихове фирме ће вршити експлоатацију и узимати сав профит себи. Мало ће дати држави, а то ће опет уз бужета извући намјесници на рачуне у њемачким (аустријским, енглеским, америчким) банкама. Пар "сретника" који буду имали радно мјесто радећи (помажући у овој пљачки) ће "профитирати" кроз плате од "чак" 400 евра! Зато треба сви да бјежимо одавде, што прије, да убрзамо овај процес. Оставимо дједовину и постанимо бијело робље!

Name

Драган

26.08.2017 08:13

Засто то објављујете овде када Срби неце у омрзене земље ЕУ поготово Њемацка и НАТО. Срби иду само мајци Русији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Безвезе

26.08.2017 08:47

Е и тамо је боље него овде..ако и иду то је на 1-2 мјесеца на градјевину и бјез назад у исто...А одлазак у тај омразени дио како казес је уједно и борба за останак у бољем од оног одакле бјезе да се не врате осим као туристи јер ко бјези од бољег?!

Name

Драган

26.08.2017 09:11

Мени није овде безвезе. Волим да будем свој на своме а није ни досадно, сједим пред сеоском продавницом попијем сваки дан двије пиве. Имам родјака у Аустрији и јесте да вози скупо ауто али казе сваки дан двије пиве пред продавницом не мозе себи дозволит.

Name

ре

26.08.2017 09:28

Овај Драган не излази из свог села...

Name

ЖУЋО

26.08.2017 10:24

РЕ, ДРАГАН, ОВА ВЛАСТ И ОПСТАЈЕ ПОМОЋУ ТАКВИХ БУДАЛЕТИНА КАКАВ СИ ТИ. ОСТАНИ ОВДЕ И ПОДВОДИ СВОЈУ ЖЕНУ И ДЈЕЦУ ОВИМ ПЕДОФИЛИМА ИЗ ВЛАСТИ,

Name

ФаМ

26.08.2017 11:23

И предпостављам да оцекујес кад ти додје тај родјак да донесе пуне кесе. Дјеци пред сколу, па јос и да остави који еуро. У супротном, срам га било...

Name

Цхристиан Сwеден

26.08.2017 09:04

Био сам цлан СНСД 1997 у Лактасима. Но сконтао Додикс и 2001 отисао био у невјенцаној вези са пријатељем и средио папире. Заврсио 4 нивоа сведског и факс и после факса...и наравно дрзављанство. 2001 су се многи клели у Додика. Но све је било јасно. Странка 2 посланика влада... но ја сам отиса а они који су остали бијаху велики срби... и сад их све треба вратити да иду на Мањацу и славе под схатором са додом....

ОДГОВОРИТЕ
Name

То Крсто

26.08.2017 10:15

Е нек си реко Рудоњи легендо него Крсто да ми посаљес гарантно писмо онако мозда затреба. Поздрав теби Крсто и момку из три п... материне!

Name

тале

26.08.2017 10:45

А ста је то легално и регуларно у овој земљи?

ОДГОВОРИТЕ