Falsifikatom do radne dozvole?

Prilikom podnošenja zahtjeva za radne dozvole ili vize u Ambasadi Njemačke u Sarajevu, a za koje je potrebno priložiti dokaze o određenom nivou znanja njemačkog jezika, pojavili su se falsifikovani sertifikati koje podnosioci donose sa sobom, upozoravaju iz Ambasade Njemačke.

Bosna i Hercegovina 26.08.2017 | 09:34
Falsifikatom do radne dozvole?
Kako navode, svi podnosioci zahtjeva koji se u Ambasadi pojave sa falsifikovanim sertifikatima dobiće odbijenicu.

Kako su istakli, Ambasada ukazuje na to da centri za ispitivanje "Jobcentar Maglaj" i "Jobcentar Brčko" reklamiraju da pripadaju telc centrima za ispitivanje, a što je, kako navode, stupanjem u kontakt sa Centralom telc demantovano.

"Osim toga, oba centra za ispitivanje navode da obavljaju TestDAF - ispite. Jedina ustanova koja u BiH posjeduje licencu za obavljanje TestDAF - ispita je 'Goethe institut'", naveli su oni. Napominjemo da su TestDAF ispiti koje sprovodi TestDAF institut iz Hagena u Njemačkoj, i sastavni je dio Univerziteta za učenje na daljinu Hagen.

Ova institucija ima tijesnu saradnju sa Njemačkom službom za akademsku razmjenu DAAD, koja je prisutna na većini bh. univerziteta. Telc centri su škole jezika koje su dobile sertifikat od centrale u Njemačkoj da mogu izdavati jezičke sertifikate za deset svjetskih jezika, a trenutno je u ponudi 80 različitih testova.

Postoji više od 2.000 telc partnera koji su dobili sertifikate širom svijeta, više od 150 telc edukatora, kao i više od 13.000 licenciranih lica ovlaštenih za provođenje jezičkih testova. Pokušali smo stupiti u kontakt sa "Jobcentrima" u Maglaju i Brčkom, međutim na broj telefona u Maglaju niko se nije javljao, a za centar u Brčkom broj telefona nismo uspjeli ni naći.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Samo naprijed

26.08.2017 08:09

Sirotinja nema drugi izlaz za bijeg iz ovog smrada nego da se ugleda na vodece strukture i prevarom pokusa otici sto mnogima i na razne nacine uspjeva...Blago svima koji su uspjeli a ovima koji pokusavaju i imaju i najmanju sansu za to,zelim svu srecu i neja ne odustaju..

ODGOVORITE
Name

TATIN SIN

26.08.2017 10:18

Bjezmo SVI SVI odmah samo da banda ne Krene za nama treba ograditi RS kad ode narod da ostanu politicari I njihove porodice a potom zakljucati vrata nek budu sami I Spiric kome treba oduzeti Stan u Becu

Name

Бјежанија

26.08.2017 11:26

Сиротиња заиста нема другог излаза. Али зашто? Њемачка је (заједно са САД-ом, Енглеском, Аустријом, Ватиканом) растурила бившу државу, произвела ратове и побринула се да на власт дођу окупациони намјесници. Тренутне намјеснике видите када упалите телевизију или отворите новине. Њихов задатак је да све униште и обезвриједе, па тако и перспективу и цијену радне снаге. А њемачкој индустрији треба управо бијела радна снага која ће радити (јер нема другог излаза) за мање од неког Њемца. А онда ће, када се овдије све довоеде од руба пропасти и када се број становника сведе на "разумну мјеру", да "изненада" открију неку руду, велике залихе чисте воде или неки други ресурс који им треба (а о коме народ данас нема појма). Наравно, њихове фирме ће вршити експлоатацију и узимати сав профит себи. Мало ће дати држави, а то ће опет уз бужета извући намјесници на рачуне у њемачким (аустријским, енглеским, америчким) банкама. Пар "сретника" који буду имали радно мјесто радећи (помажући у овој пљачки) ће "профитирати" кроз плате од "чак" 400 евра! Зато треба сви да бјежимо одавде, што прије, да убрзамо овај процес. Оставимо дједовину и постанимо бијело робље!

Name

Dragan

26.08.2017 08:13

Zasto to objavljujete ovde kada Srbi nece u omrzene zemlje EU pogotovo Njemacka i NATO. Srbi idu samo majci Rusiji.

ODGOVORITE
Name

Bezveze

26.08.2017 08:47

E i tamo je bolje nego ovde..ako i idu to je na 1-2 mjeseca na gradjevinu i bjez nazad u isto...A odlazak u taj omrazeni dio kako kazes je ujedno i borba za ostanak u boljem od onog odakle bjeze da se ne vrate osim kao turisti jer ko bjezi od boljeg?!

Name

Dragan

26.08.2017 09:11

Meni nije ovde bezveze. Volim da budem svoj na svome a nije ni dosadno, sjedim pred seoskom prodavnicom popijem svaki dan dvije pive. Imam rodjaka u Austriji i jeste da vozi skupo auto ali kaze svaki dan dvije pive pred prodavnicom ne moze sebi dozvolit.

Name

re

26.08.2017 09:28

Ovaj Dragan ne izlazi iz svog sela...

Name

ŽUĆO

26.08.2017 10:24

RE, DRAGAN, OVA VLAST I OPSTAJE POMOĆU TAKVIH BUDALETINA KAKAV SI TI. OSTANI OVDE I PODVODI SVOJU ŽENU I DJECU OVIM PEDOFILIMA IZ VLASTI,

Name

FaM

26.08.2017 11:23

I predpostavljam da ocekujes kad ti dodje taj rodjak da donese pune kese. Djeci pred skolu, pa jos i da ostavi koji euro. U suprotnom, sram ga bilo...

Name

Christian Sweden

26.08.2017 09:04

Bio sam clan SNSD 1997 u Laktasima. No skontao Dodiks i 2001 otisao bio u nevjencanoj vezi sa prijateljem i sredio papire. Zavrsio 4 nivoa svedskog i faks i posle faksa...i naravno drzavljanstvo. 2001 su se mnogi kleli u Dodika. No sve je bilo jasno. Stranka 2 poslanika vlada... no ja sam otisa a oni koji su ostali bijahu veliki srbi... i sad ih sve treba vratiti da idu na Manjacu i slave pod shatorom sa dodom....

ODGOVORITE
Name

To Krsto

26.08.2017 10:15

E nek si reko Rudonji legendo nego Krsto da mi posaljes garantno pismo onako mozda zatreba. Pozdrav tebi Krsto i momku iz tri p... materine!

Name

tale

26.08.2017 10:45

A sta je to legalno i regularno u ovoj zemlji?

ODGOVORITE