ФИБА: Опет ћемо слушати "Играј и побиједи"!

ФИБА је ажурирала списак најјачих екипа за Евробаскет на основу припремних утакмица. Србија је други фаворит иза Шпаније упркос изостанку Милоша Теодосића.

Кошарка 26.08.2017 | 16:30
ФИБА: Опет ћемо слушати "Играј и побиједи"!
Када је претходно изашла листа, светска кућа кошарке је испред Србије сместила Грчку, а дан касније 'Орлови' су демолирали Грке са 32 поена разлике.

ФИБА је схватила своју грешку и увидела колико Грцима значи Јанис Адетокумбо. Србија је до 23. августа имала 7-0 у припремном периоду, а једини пораз до сада 'Орловима' је нанела Грузија.

"Без Теа, биће више простора за Богдановића да нам покаже своју креативну страну и да води рачуна о преносу лопте, са Радуљицом ван, Марјановић ће мучити противничке одбране својим распоном руку и висином од 2.21. Упркос изостанцима, лако бисмо опет могли да слушамо 'Играј и победи' још много пута", наводи се у оцени ФИБА.

Ова нумера се изводи као химна кошаркашке репрезентације Србије од лета 2014. године када су 'Орлови' изненадили пласманом у финале Мундобаскета и освајањем сребрне медаље.

На првом месту су Шпанци за које важи процена да ће браћа Ернангомес достојно заменити браћу Гасол. Вили и Хуанчо су имали 34 поена у победи над Белгијом, а Фурији данас следи најтежи испит против Литваније.

Противници Србије у групи Д су Турска, Летонија, Русија, Велика Британија и Белгија. ФИБА Летонце због "Једнорога" Кристапса Порзингиса ставља на шесто место, али не занемарује остатак стартне поставе коју чине Даирис Бертанс, Стрелниекс, Тима и Смитс, уз Дависа Бертанса на клупи.

Турци су десети и биће им потребна подршка свих 15.000 људи у дворани Синан Ерден у којој ће играти против побројаних екипа. Изгубили су до сада од Италијана 20 разлике, али су победили у три тесне утакмице.

За Русе на сајту ФИБА кажу да им игра показује много више од досадашњих резултата иако су смештени на 13. место од 24 екипе. Велика Британија и Белгија су близу зачеља листе (17. и 23. место), а занимљиво је да је у првих пет смештена и Хрватска.

Адут је Дарио Шарић који на припремама игра одлично. Хрвати су забележили један пораз на припремама од Словеније у четвртак 74:73, предвиђа им се пролаз међу 16 најбољих, али им на руку не иде скор у елиминационим фазама првенствара.

Након силаска са постоља 1995. године многи су говорили у 'проклетству', а Хрвати од тада имају тек две победе и осам пораза у нокаут фазама турнира. Словенци су на списку на деветом месту, а Црногорци се на 15. позицији најслабије котирају.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар