Марић одбацио оптужбе СДС-а

Генерални директор предузећа "Шуме Републике Српске" Ристо Марић сматра неоснованим оптужбе СДС-а да је незаконитим радњама ускратио средства локалним заједницама, јер су све обавазе измирене. "Онај ко је писао кривичну пријаву слабо се разумије у економске показатеље", каже Марић.

Република Српска 25.08.2017 | 15:07
Марић одбацио оптужбе СДС-а
Марић је подсјетио да је наслиједио дуговања према локалним заједницама у 2015. години, те да су кредитом од краја прошле године исплаћене све обавезе у износу од око 18 милиона КМ.

"Ко би се усудио да нешто прикрива или 'фризира' када нема ниједног разлога, нити било какве основе да то ради", упитао је Марић.

Он је рекао Срни да се Пореској управи Републике Српске свакодневно достављају на увид сви показатељи када је ријеч о порезима и доприносима према држави.

Марић је појаснио да и пражњење средстава према локалним заједницама иде преко Пореске управе.

Према његовим ријечима, онај ко је писао кривичну пријаву слабо се разумије у економске показатеље.

Коментаришући оптужбе да је дозволио незаконито именовање Неђа Машића за вршиоца дужности директора Шумског газдинства "Вучевица" Чајниче, Марић је рекао да законом није одређено које посебне и опште услове треба да испуњава лице које ће бити именовано на позицију вршиоца дужности.

СДС је поднио Окружном тужилаштву Источно Сарајево кривичну пријаву против Марића због, како кажу, постојања основа сумње да је незаконитим радњама ускратио средства локалним заједницама у износу од око 13,7 милиона КМ, те што је дозволио незаконито именовање Машића за вршиоца дужности директора Шумског газдинства "Вучевица" Чајниче.

(Срна)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Елиот Нес

25.08.2017 13:26

Све руководиоце сума у Фоцу и то хитно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ШУМАР'С

25.08.2017 13:32

Зашто у Фочу? Мислите ли у Ш.Г. да нешто науче или у КПЗ?

Name

Шумаре у ЗАТВОР

25.08.2017 14:35

Наравно у КПЗ Фоча па да раде за џаба у фабрици намјештаја коју има КПЗ да не иду из струке.Ту првенствено треба да иду директори шефови радних јединица из фочанског ШГ Маглић који имају станове осим Фоче,по Палама,Бијељини,Београду и Новом Саду.Наравно сви они су по 5-6 станова зарадили од плате ждерући и лочући по биртијама.Само се разликују од ових осталих што нису у СНСД већ у ДНС па нашминкају резултате на крају године.

Name

марко

25.08.2017 20:06

НЕ би било места за ЛОПОВ.Е,

Name

игор

25.08.2017 20:10

Стојановц ранко,ПЛАТИ ВИЛУ 200000,ЕВРА,ОД плате у СУМ,ФОЦА,ХАПСИТЕ ЛОПОВЕ И ДЕЗЕРТЕРЕ.

Name

вага

25.08.2017 13:26

Није тацно, директор мора бити бар ВСС ВИИ степен, а онда и в.д. директора. Или би ти поставио цистацицу за в.д. директора? Уз то, морали сте јавним конкурсом изабрати и именовати директора у року од два мјесеца од смјене старог директора, а посто се није десила смјена него, ако сам добро разумио оно сто је писало у медијима, стари директор је био за пензионисање, онда сте два мјесеца раније требали објавити конкурс. Ради се о крсењу закона од стране надзирног одбора, те не реаговања директора предузеца и правника у том предузецу, ако немају архивиране дописе предсједнику надзорног одбора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милко

25.08.2017 15:18

доказа и свједока има и висе него довољно да робија цијело руководство Српских Шума. Наравно да се то неце десити док се не промијени власт. Зато треба подносити пријаве и цекати 2019. А онда добро напунити затворе, одузети имовину и ставити тацку на пљацкање народне имовине.

Name

Огњен

25.08.2017 13:39

Лопове!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ааа

25.08.2017 13:40

Ово је партијска држава, држава једног човјека и СНСД-а, нема владавине права и закона.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@&@

25.08.2017 13:58

ВРСИЛАЦ ДУЗНОСТИ МОРА ДА ИСПУЊАВА УСЛОВЕ КАО И ИМЕНОВАНИ ДИРЕКТОР ЗА СТАЛНО. ОДНОСНО, СТАЛНИ ДИРЕКТОР ИЛИ ВД ДИРЕКТОР МОРАЈУ ИСПУЊАВАТИ УСЛОВЕ ОРГАНИЗАЦИЈСКЕ СИСТЕМСТИЗОВАНОСТИ ПРЕДВИДЈЕНЕ ПРАВИЛНИКОМ О РАДУ. Цуј. ово, није предвидјено законом је исто као нпр.није преxвидјено законом да се не смије опљацкати банка, па мозе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

КОНДОР

25.08.2017 14:56

Ристо Мариц је одговоран, јер директор ја надлезан за законито поступање и одговара за незаконито поступање. Друго, стални директор и вд директор имају иста права и обавезе, те морају обзиром на то да испуњавају исте услове. Разлика је једино у томе сто је вд привремено до избора директора на Статутом предвидјен мандат. Према томе, Ристо Мариц треба да одговара за незаконито поступање са умисљајем.

Name

Дијагноза

25.08.2017 14:19

Мој Ристо на суду се износе правни показатељи а не економски. Ви фризирате економију кршећи закон.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сумар

25.08.2017 14:37

Машић дипломирао у јануару 2017. године и по занимању је дипл.инг грађевине. Машић прво треба да одради приправнички са ВСС. За мјесто директора Статутом ЈПШ одређено је да директор или в.д. може бити дипл.инг. шум, дипл. ецц и дипл. правник и да има радно искуство са ВСС три године у својој струци. Машић нема ништа од услова, Дакле човјек дипломирао прије 6 мјесеци и одмах постао в.д. директор. Невјероватно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рибник

25.08.2017 15:47

У ШГ Рибник на дјелу је чисти непотизам. Директор на руководећа мјеста поставио рођаке и своје инг. из БЛ у сарадњи са домаћим полтронима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бора

25.08.2017 18:48

Ристо Мариц и бивси дирелтор сг Бирац Власеница Мијомир Куртума су два највеца хостаплера и лопова у историји сумарства!Сва среца за раднике Бирца па је Куртума смијењен,мада му Мариц обецава да це га вратити на мјесто директора!Садасњем директору врсе опструкције у послу преко изводјаца купаца и радника полтрона Куртуминих!Ако бог драги да бице смијењен и Мариц па це два зла у пакету бити ели.инисана!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

С О С

26.08.2017 04:49

Највеће штеточине су Ристо Марић, шумска газдинства и моторна пила - проклета била. Постоји ли какав ПИПС за њих?

ОДГОВОРИТЕ