Marić odbacio optužbe SDS-a

Generalni direktor preduzeća "Šume Republike Srpske" Risto Marić smatra neosnovanim optužbe SDS-a da je nezakonitim radnjama uskratio sredstva lokalnim zajednicama, jer su sve obavaze izmirene. "Onaj ko je pisao krivičnu prijavu slabo se razumije u ekonomske pokazatelje", kaže Marić.

Republika Srpska 25.08.2017 | 15:07
Marić odbacio optužbe SDS-a
Marić je podsjetio da je naslijedio dugovanja prema lokalnim zajednicama u 2015. godini, te da su kreditom od kraja prošle godine isplaćene sve obaveze u iznosu od oko 18 miliona KM.

"Ko bi se usudio da nešto prikriva ili 'frizira' kada nema nijednog razloga, niti bilo kakve osnove da to radi", upitao je Marić.

On je rekao Srni da se Poreskoj upravi Republike Srpske svakodnevno dostavljaju na uvid svi pokazatelji kada je riječ o porezima i doprinosima prema državi.

Marić je pojasnio da i pražnjenje sredstava prema lokalnim zajednicama ide preko Poreske uprave.

Prema njegovim riječima, onaj ko je pisao krivičnu prijavu slabo se razumije u ekonomske pokazatelje.

Komentarišući optužbe da je dozvolio nezakonito imenovanje Neđa Mašića za vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Vučevica" Čajniče, Marić je rekao da zakonom nije određeno koje posebne i opšte uslove treba da ispunjava lice koje će biti imenovano na poziciju vršioca dužnosti.

SDS je podnio Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo krivičnu prijavu protiv Marića zbog, kako kažu, postojanja osnova sumnje da je nezakonitim radnjama uskratio sredstva lokalnim zajednicama u iznosu od oko 13,7 miliona KM, te što je dozvolio nezakonito imenovanje Mašića za vršioca dužnosti direktora Šumskog gazdinstva "Vučevica" Čajniče.

(Srna)

Komentari / 16

Ostavite komentar
Name

Eliot Nes

25.08.2017 13:26

Sve rukovodioce suma u Focu i to hitno.

ODGOVORITE
Name

ŠUMAR'S

25.08.2017 13:32

Zašto u Foču? Mislite li u Š.G. da nešto nauče ili u KPZ?

Name

Šumare u ZATVOR

25.08.2017 14:35

Naravno u KPZ Foča pa da rade za džaba u fabrici namještaja koju ima KPZ da ne idu iz struke.Tu prvenstveno treba da idu direktori šefovi radnih jedinica iz fočanskog ŠG Maglić koji imaju stanove osim Foče,po Palama,Bijeljini,Beogradu i Novom Sadu.Naravno svi oni su po 5-6 stanova zaradili od plate žderući i ločući po birtijama.Samo se razlikuju od ovih ostalih što nisu u SNSD već u DNS pa našminkaju rezultate na kraju godine.

Name

marko

25.08.2017 20:06

NE bi bilo mesta za LOPOV.E,

Name

igor

25.08.2017 20:10

Stojanovc ranko,PLATI VILU 200000,EVRA,OD plate u SUM,FOCA,HAPSITE LOPOVE I DEZERTERE.

Name

vaga

25.08.2017 13:26

Nije tacno, direktor mora biti bar VSS VII stepen, a onda i v.d. direktora. Ili bi ti postavio cistacicu za v.d. direktora? Uz to, morali ste javnim konkursom izabrati i imenovati direktora u roku od dva mjeseca od smjene starog direktora, a posto se nije desila smjena nego, ako sam dobro razumio ono sto je pisalo u medijima, stari direktor je bio za penzionisanje, onda ste dva mjeseca ranije trebali objaviti konkurs. Radi se o krsenju zakona od strane nadzirnog odbora, te ne reagovanja direktora preduzeca i pravnika u tom preduzecu, ako nemaju arhivirane dopise predsjedniku nadzornog odbora.

ODGOVORITE
Name

Milko

25.08.2017 15:18

dokaza i svjedoka ima i vise nego dovoljno da robija cijelo rukovodstvo Srpskih Šuma. Naravno da se to nece desiti dok se ne promijeni vlast. Zato treba podnositi prijave i cekati 2019. A onda dobro napuniti zatvore, oduzeti imovinu i staviti tacku na pljackanje narodne imovine.

Name

Ognjen

25.08.2017 13:39

Lopove!!!

ODGOVORITE
Name

ааа

25.08.2017 13:40

Ово је партијска држава, држава једног човјека и СНСД-а, нема владавине права и закона.

ODGOVORITE
Name

@&@

25.08.2017 13:58

VRSILAC DUZNOSTI MORA DA ISPUNJAVA USLOVE KAO I IMENOVANI DIREKTOR ZA STALNO. ODNOSNO, STALNI DIREKTOR ILI VD DIREKTOR MORAJU ISPUNJAVATI USLOVE ORGANIZACIJSKE SISTEMSTIZOVANOSTI PREDVIDJENE PRAVILNIKOM O RADU. Cuj. ovo, nije predvidjeno zakonom je isto kao npr.nije prexvidjeno zakonom da se ne smije opljackati banka, pa moze!!!

ODGOVORITE
Name

KONDOR

25.08.2017 14:56

Risto Maric je odgovoran, jer direktor ja nadlezan za zakonito postupanje i odgovara za nezakonito postupanje. Drugo, stalni direktor i vd direktor imaju ista prava i obaveze, te moraju obzirom na to da ispunjavaju iste uslove. Razlika je jedino u tome sto je vd privremeno do izbora direktora na Statutom predvidjen mandat. Prema tome, Risto Maric treba da odgovara za nezakonito postupanje sa umisljajem.

Name

Dijagnoza

25.08.2017 14:19

Moj Risto na sudu se iznose pravni pokazatelji a ne ekonomski. Vi frizirate ekonomiju kršeći zakon.

ODGOVORITE
Name

Sumar

25.08.2017 14:37

Mašić diplomirao u januaru 2017. godine i po zanimanju je dipl.ing građevine. Mašić prvo treba da odradi pripravnički sa VSS. Za mjesto direktora Statutom JPŠ određeno je da direktor ili v.d. može biti dipl.ing. šum, dipl. ecc i dipl. pravnik i da ima radno iskustvo sa VSS tri godine u svojoj struci. Mašić nema ništa od uslova, Dakle čovjek diplomirao prije 6 mjeseci i odmah postao v.d. direktor. Nevjerovatno!

ODGOVORITE
Name

Ribnik

25.08.2017 15:47

U ŠG Ribnik na djelu je čisti nepotizam. Direktor na rukovodeća mjesta postavio rođake i svoje ing. iz BL u saradnji sa domaćim poltronima.

ODGOVORITE
Name

Bora

25.08.2017 18:48

Risto Maric i bivsi direltor sg Birac Vlasenica Mijomir Kurtuma su dva najveca hostaplera i lopova u istoriji sumarstva!Sva sreca za radnike Birca pa je Kurtuma smijenjen,mada mu Maric obecava da ce ga vratiti na mjesto direktora!Sadasnjem direktoru vrse opstrukcije u poslu preko izvodjaca kupaca i radnika poltrona Kurtuminih!Ako bog dragi da bice smijenjen i Maric pa ce dva zla u paketu biti eli.inisana!!!

ODGOVORITE
Name

S O S

26.08.2017 04:49

Najveće štetočine su Risto Marić, šumska gazdinstva i motorna pila - prokleta bila. Postoji li kakav PIPS za njih?

ODGOVORITE